İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İş Sanat’tan yeni yıla muhteşem başlangıç

yazar Cenay Toprakkaya

İş Sanat Konser Salonu, dünya sahnelerinin yıldız isimlerinden oluşan konserlerine Ocak ayında da hız kesmeden devam ediyor. Serdar Yalçın’ın düzenlemeleri ve “Senede Bir Gün” projesi, 4 Ocak Cuma akşamı sanatseverlerle buluşacak. Dansla renklenecek yeni yıl konserinin ardından 9 Ocak Çarşamba akşamı, mandolin sanatçısı Avi Avital sahne alacak.

İstanbul’a dair şiirlerin yer alacağı “Aşk ve Hüzündür İstanbul” başlıklı dinleti,  14 Ocak Pazartesi akşamı İş Sanat’ta sahnelenecek. 27 Ocak Pazar günü, Evvel Zaman Dışından Masallar Serisi’nin sevilen oyunu Orman Lokantası çocuklarla buluşacak. Ardından, İş Sanat sahnesi, İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos’u ağırlayacak. Bu müzik ziyafetini kaçırmamak için 25 Ocak Cuma akşamını ajandalarınıza şimdiden not edebilirsiniz. Kemanın parlayan yıldızları Deniz Yakın ve Yekta Elmas, 28 Ocak Pazartesi akşamı Millî Reasürans Konser Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak.

iş sanat

BİR MANDOLİNDEN FAZLASI, AVİ AVİTAL İLE İŞ SANAT’TA

Klasik müzik dünyasının son yıllarda adından beğeniyle bahsettiği mandolin sanatçısı Avi Avital, tanınmış oda orkestrası Cappella Gabetta ile Barok dönemden 20. yüzyıl müziğine kadar uzanan bir repertuvarla İş Sanat Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacak. New York Times’ın “tutkulu ve karizmatik”, Haaretz Daily gazetesinin “Bir mandolinden bu çeşitlilikte melodiler duymayı asla hayal edemezsini“ şeklinde övgüyle söz ettiği Avi Avital, 8 yaşında mandolin çalmaya başladı. Hocası, Rus kemancı Simcha Nathanson’un kurduğu ve yönettiği gençlik orkestrasında çalmaya başlayan Avital, Kudüs Müzik Akademisi’nden mezun olduktan sonra Ugo Orlandi ile mandolin repertuvarı üzerine çalıştı ve 2010 yılında Avner Dorman’ın Mandolin Konçertosu performansı ile Grammy ödüllerine aday gösterilen ilk mandolin sanatçısı oldu.  Avi Avital, 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.30’da İş Sanat’ta olacak.

İSTANBUL’A DAİR BÜYÜLÜ ŞİİRLER: AŞK VE HÜZÜNDÜR İSTANBUL

“İstanbul Şiirleri”, eski bir iskeleyi imgeleyen dekorda ve müzik eşliğinde seyirciye sunuluyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik yönetmeni olduğu şiir dinletisinde Tilbe Saran ve Hakan Gerçek; Nedim, Tevfik Fikret, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nâzım Hikmet, Cevdet Kudret, Ahmet Muhip Dıranas, Ziya Osman Saba, Bedri Rahmi Eyuboğlu, Orhan Veli, Oktay Rifat, Melih Cevdet Anday, Behçet Necatigil, Cahit Irgat, A. Kadir ve Cahit Külebi gibi önemli şairlerin şiirlerini seslendirecekler. İstanbul’a dair en büyülü şiirleri dinleyeceğimiz dinleti 14 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de öğrenci matinesi ve 20.30 saatindeki iki farklı seans ile İş Sanat’ta gerçekleşecek.

EVVEL ZAMAN DIŞINDAN MACERA DOLU MASALLAR

İş Sanat’ın müzikli masal serisi Evvel Zaman Dışından Masallar’ın sevilen oyunu Orman Lokantası, bu sezon da çocukları macera dolu bir masala davet ediyor. Yekta Kopan’ın “Hansel ve Gretel” masalından yola çıkarak kaleme aldığı, Serdar Biliş’in yönettiği oyunun müziklerini Çiğdem Erken, kostümlerini Tomris Kuzu, koreografisini Tuğçe Tuna, sahne ve dekor tasarımını ise Cem Yılmazer yaptı. Anlatıcılığını sevilen oyuncu Sevinç Erbulak’ın üstleneceği oyunda küçük sanatseverler eğlence dolu bir yolculuğa çıkacak, Hansel ve Gretel ile yepyeni diyarlar keşfedecekler.  Müzik ve dansla dolu bu oyunu kaçırmamak için 27 Ocak Pazar günü saat 15.00’ı takvimlerinize not almayı unutmayın.

İlgili Haberler