İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İSPARK’tan toplu ulaşıma büyük destek

yazar Kadir Toprakkaya

İSPARK’ın “Park Et Devam Et” otoparkları, toplu ulaşım istasyonlarına yakın noktalarda yaygınlaşıyor. İstanbullu sürücüler araçlarını bu otoparklara bırakarak, gidecekleri güzergaha trafik sıkışıklığına girmeden, alternatif ulaşım araçlarını kullanarak devam ediyor.

Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK vasıtasıyla bu alanlara yakın noktalarda otoparkları da devreye sokuyor. Vatandaşlar metro, metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak, trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyor. İSPARK sürücüleri bu otoparklara yönlendirerek, gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmalarını teşvik ediyor. Aynı zamanda her gün 150 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesi sağlanıyor.

PARK ET YOLUNA METRO, METROBÜS VE MARMARAY İLE DEVAM ET…

Kent genelinde araçlarını rahat bir şekilde “Park Et Devam Et” otoparklarına bırakan sürücüler, trafik yoğunluğuna girmeden yollarına metro, metrobüs, Marmaray, deniz taşıtı ve toplu taşıma araçlarını kullanarak devam ediyor. Kadıköy Ayrılıkçeşme otoparkına aracını bırakan sürücü, Marmaray’ı kullanarak Yenikapı’ya, buradan da aktarma yaparak Aksaray Metrosu ile havaalanına, aynı zamanda da metrobüs ile Beylikdüzü’ne trafik stresi yaşamadan kısa zamanda ulaşabiliyor.

40 NOKTADA 14 BİN KAPASİTE İLE HİZMET…

Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan “Park Et Devam Et” sisteminden yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 100 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 40 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İSPARK olarak “Park Et Devam Et” otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut; “Sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak, toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını sağlamak amacıyla yeni otoparkları hizmete açmaya devam edeceğiz” dedi.

PARK ET, YOLUNA UÇAKLA DEVAM ET…

İSPARK, “Park Et Uçakla Devam Et” projesi kapsamında uçakla seyahat edecek sürücülere de güvenli ve indirimli otopark hizmeti sunuyor. Bu kapsamda Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı’na yakın mesafede “Park Et Devam Et” otoparkları da hizmete açıldı. Bin 250 araçlık Sabiha Gökçen P+R otoparkı ve 750 araçlık Yeşilköy P+R otoparkı vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar, her iki havalimanına 10 dakika mesafedeki İSPARK otoparklarına araçlarını bırakarak, istedikleri noktaya seyahat edebiliyor. Proje kapsamında zamanında yolculuk için15 dakikada bir ring araçları da yolculara hizmet veriyor.

ispark

PARK ET, TEMİZ HAVA ÜRET…

İSPARK, kent genelinde hizmete açtığı “Park Et Devam Et” otoparkları ile karbondioksit salınımının çevreye yayılmasını azaltarak, daha temiz bir çevrenin oluşmasına da katkı sağlıyor. Yılda yaklaşık 150 bin ton karbondioksit salınımının çevreye yayılması engelleniyor. Sürücüler, saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor. Daha az yakıt kullanarak bütçesine katkıda bulunurken, yakıt tüketiminin azalmasıyla da ülkemize büyük bir ekonomik kazanım sağlanıyor.

İlgili Haberler