İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Avrupa’nın en misafirperver şehri seçildi

yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul, misafirperverlikte 10 üzerinden 8,6 puan alarak Avrupa’nın en misafirperver şehri oldu. İsviçre’de bulunan Basel Kamu ve Ekonomik Enstitüsü tarafından hazırlanan “Dünya Sosyal Sermaye İzleme 2019” raporu yayınlandı.

Basel Kamu ve Ekonomik Enstitüsü online bir anket oluşturup katılımcılardan, “sosyal iklim, kişiler arası güven, kemer sıkma politikalarının kabul edilmesi, vergileri ödeme isteği, yerel ekonomiye yatırım, yardımseverlik, arkadaşlık ve misafirperverlik” konularını 1 ile 10 puan arasında değerlendirmelerini istedi.

KIYASIYA YARIŞ…

Puanlamaya göre, misafirperverlik kriterinde Japonya ve Yunanistan 10’ar puan alırken, Türkiye de 8,1 puanla Avrupa’nın en misafirperver ülkelerinden biri oldu. Ülke olarak misafirperverlik puanı İspanya’da 7,7, Rusya’da 7,6, Hollanda 6,8, Fransa’da 5,5 ve İsrail’de 2 puan olarak ölçüldü.

15 milyon nüfusuyla Avrupa’nın en büyük şehri İstanbul, 8,6 puanla kıtanın en misafirperver metropol kenti olarak belirlendi. Metropol kentlerde misafirperverlik konusunda Paris 8, Moskova 7,5 ve Berlin ise 5,3 puan aldılar.

“SDG FONUUNDAN TÜRİKYE DE YARARLANMALI”

Basel Kamu ve Ekonomik Enstitüsü Dünya Sosyal Sermaye İzleme Bölümü Direktörü Alexander Dill, Avrupa Birliği’nin SDG için 2021-2027 yılları arasında harcamayı planladığı 320 milyar avroluk program kapsamında Türkiye’nin desteklenmesi ve finansman olanaklarından yararlandırılması gereken ülkelerden biri olduğunu belirtti.

En misafirperver şehir

İlgili Haberler