İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Boğazı’nın 60 incisi alıcı bekliyor

yazar Kadir Toprakkaya

Gayrimenkul sektörünün genelinde bir yavaşlama gözlense de, yalı piyasayı oldukça hareketli. Özellikle kurlardaki yükseliş sonrası yabancı ve yerli yatırımcılar, yalı piyasasına yönlendirmiş durumda. İstanbul Boğazı’nın incileri olarak anılan 60 yalı, şu sıralar alıcı beliyor.

EN ÇOK KATARLILAR İLGİ GÖSTERİYOR

İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında 600 yalı bulunuyor. Bu yalılardan 366’sı tarihi eser niteliğinde. Yalıların fiyat aralığı ise, 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında değişiyor. Toplam 600 yalı içindeki 60 yalı satış sürecinde. Söz konusu 60 yalının yarısı tarihi eser niteliği taşıyor. Satışa bekleyen 60 yalının dışında 40’a yakın yalı dairesi de alıcı bekliyor. En çok Katarlıların ilgi gösterdiği yalıların satışını hızlandıran etkenlerin başında, tarihi değeri ve rıhtıma uzunluğu yer alıyor.

MİRAS PAYLAŞIMI NEDENİYLE SATIŞA ÇIKARILIYOR

Satışa konu yalılara özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların ilgi gösterdiğini aktaran Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Fethi Tınmaz Yalısı’nın da 19 milyon liraya satışa çıkarıldığını kaydetti. Başaran, yalı satışlarının gerekçelerinin başında ekonomik gerekçeler kadar, mirasa konu mal paylaşımının da öne çıktığını kaydetti.

istanbul boğazı

İlgili Haberler