İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Dünya Drift Finali’nin Hakkını Verdi

yazar Kadir Toprakkaya

İBB’nin ev sahipliğinde düzenlenen Red Bull Car Park Drift Dünya Finali, hafta sonu İstanbullulara büyük heyecan yaşattı. 16 farklı ülkeden 18 pilotun kıyasıya mücadele ettiği yarışta Ürdünlü Pilot Anas Al Hello şampiyon oldu. Efsanevi Red Bull sporcusu Michael Whiddett, “İstanbul dünyanın en iyilerini ağırlamanın hakkını verdi” dedi. Red Bull Car Park Drift Dünya Finali Kuveyt, Mısır, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Cezayir, Mauritus, Tunus, Fas, Gürcistan, Türkiye (Kocaeli-Körfez) ve Ürdün’de yapılan ülke finallerinin ardından İstanbul’da yapıldı.

TÜRKİYE’Yİ ÜÇ PİLOT TEMSİL ETTİ

Dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden yetenekli pilotların, en iyi olmak için mücadele verdikleri Red Bull Car Park Drift Dünya Finali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. 16 ülkeyi temsilen 18 pilotun, güçlü otomobiller ve bol dumanlı zirve mücadelesine sahne olan finalde, dünyanın en yetenekli drift pilotları bir araya geldi. Yarışta, Türkiye’yi, Fahimreza Keykhosravi, Ali İnal ve İbrahim Yücebaş temsil etti.

Dünya Drift Finali

18 PİLOT BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Yarışa katılan ülkeleri temsilen yapılan açılış seremonisi ile başlayan organizasyonda ilk olarak 18 pilot sırasıyla performanslarını sergiledi. Ardından en yüksek puanı alan 8 pilot son dörde kalabilmek için mücadele etti. 2008 yılından bu yana Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından kabul edilen bir motor sporu organizasyonu olarak düzenlenen etkinliğin finaline pilotlar kurulan özel parkurda manevralarını yaparak yeteneklerini jüri huzurunda sergiledi. Pilotlar manevraların zorlukları, aracın görüntüsü, hızı, sesi gibi konularda puan almaya çalıştılar.

Dünya Drift Finali

DÜNYA ŞAMPİYONU ÜRDÜNLÜ AL HELLO OLDU

Birbirinden heyecanlı gösterilere, güçlü otomobillerin bol dumanlı zirve mücadelesine sahne olan Red Bull Car Park Drift Dünya Finali motor sporları tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinliği 10 binin üzerinde vatandaş izledi. Pilotların ilgiyle izlenen hız ve puan mücadelesine sahne yarışın sonunda birincilik kürsüsünün sahibi Ürdünlü Pilot Anas Al Hello oldu. 400 üzerinden 381 puan almayı başaran Hello’yu Türk pilotumuz İbrahim Yücebaş ikincilikle, Gürcü Vakhtang Khurisidze üçüncülükle takip etti. Organizasyonun sonunda dereceye sporculara ödülleri verildi.

Dünya Drift Finali

FEGHALİ’DEN NEFES KESEN ŞOV

Büyük bir heyecana sahne olan finalde drift sporunun usta ismi, dünyaca ünlü Red Bull sporcusu Abdo Feghali de drift tutkunlarına unutulmaz bir gösteri yaptı. 2019 yılının en iyi drift pilotunu belirleyen jüride ise drift dünyasının efsane isimleri olan Red Bull sporcuları Mad Mike olarak bilinen Michael Whiddett, Aleksander Grinchuk, 2017 Avrupa Ralli Kupası’nın yanı sıra beş kez de Türkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı ve Fransız drift pilotu Nicolas Dufour yer aldı.

Dünya Drift Finali

‘İSTANBUL HAKKINI VERDİ’

İlk kez İstanbul’da bir drift etkinliğinde bulunduğunu dile getiren drift dünyasının efsanesi, Red Bull sporcusu Michael Whiddett, “Böyle bir organizasyonda jüri olma ayrıcalığına sahip olduğum için çok mutluyum. Olağanüstü bir mücadele yaşandı. Red Bull Car Park Drift Dünya Finali çıtayı bir kademe daha yükseltti. Bütün pilotlar çok iyiydi. Dünya Finali’nin Türkiye’ye verilmesinin ne denli iyi bir karar olduğunu da görmüş olduk. Harika bir organizasyonla drift şampiyonalarına yeni bir soluk getirdiler. Dünyanın en iyilerini ağırlamanın hakkını verdiler” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA FİNALİNE ÇOK YAKIŞTI’

Dünyanın en uzun drift rekorunu elinde tutan Red Bull sporcusu ve yarış direktörü Abdo Feghali, Red Bull Car Park Drift Dünya Finali’nin adına yakışır bir şekilde tamamlandığını belirtti. Efsanevi sporcu, “Türkiye elemesindeki ilgi sonrasında İstanbul’da böyle bir kalabalığı bekliyordum. Yaşadığımız heyecana bu kadar çok kişinin ortak olması bizi çok sevindiriyor. Dünya Finali, İstanbul’a çok yakıştı” dedi.

Dünya Drift Finali

TEK KADIN PİLOT ÜLKÜ ERÇOBAN

Dünya Drift Finali’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına yarışan 19 yaşındaki kadın pilot Ülkü Erçoban, “Drift benim için gerçek bir tutku. Yaklaşık 3 senedir yarışlarda mücadele ediyorum. Red Bull Car Park Drift Dünya Finali ise benim yer aldığım en prestijli yarış oldu. Bir kadın olarak çok iyi bir atmosferde, dünyanın en yetenekli pilotlarıyla aynı pistte olmaktan gurur duydum. Onlardan çok şey öğrendim. Ayrıca kadınların da bu yarışlarda yer alacağını göstermekten de çok mutlu oldum. Motor spor sevenlere tek tavsiyen yollarda değil pistlerde yarışsınlar” diye konuştu.

İlgili Haberler