İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul kış için hazır

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların kış koşullarını sorunsuz bir şekilde geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM), İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un yönettiği “Kış Tatbikatı” yapıldı. AKOM’daki tatbikata İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali de katıldı.

BİN 500 PERSONEL VE 654 ARAÇ KATILDI…

İstanbul’un çeşitli noktalarında hazır bulunan bin 500 personel ve 654 aracın katıldığı tatbikatta ekipler, kötü hava koşullarında görev yapacakları güzergâhları kontrol etti. AKOM’dan kontrol edilen ekipler, il genelinde çeşitli kritik noktalarda tatbikat boyunca görev yaptı. Tatbikata başkanlık eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İstanbulluların sorunsuz bir mevsim geçirmesi için tüm ekiplerin 7/24 görev başında olacaklarını söyledi. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 368 aracın kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacağına vurgu yapan Bulut, açıklamasında ayrıca şunları ifade etti:

KENTİN FARKLI NOKTALARINDA BUZLANMA SOLÜSYON SİSTEMİ UYGULANACAK…

“Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçlarımız görev yapacak. İsteğimiz, vatandaşlarımızın da gerekli tedbirleri alması ve kış lastiklerini araçlarında kullanmaları. İnşallah, Büyükşehir Belediyesi olarak bu kış da kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. İstanbul’un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunuyor. Bir bölgede pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemini de kentin farklı noktalarında uygulamayı hedefliyoruz.”

Kış

İlgili Haberler