İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul plajları atıklardan arındırıldı

yazar Duygu Kuyumcu

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte İBB, İstanbul plajlarını düzenlemek için çalışmalara başladı. Hava ve gürültü kirliliği denetimlerinden cadde ve meydan temizliğine, kıyı ve deniz temizliğinden yeşil alanların çoğaltılmasına kadar farklı birçok hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve iştirak şirketi İSTAÇ, beraber yürüttükleri projede Istanbul plajları ve çevresini yaza hazır hale getirdi.

İSTANBUL PLAJLARI YAZA HAZIRLANDI…

İBB ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul halkının daha huzurlu ve güvenli denize girebilmesi için yüzme sezonu boyunca İstanbul plajlarının temizliğini sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İBB iştirak şirketi İSTAÇ, yaz ayları boyunca İstanbul genelinde 96 plaj ve 11 kumsalda, 256 kişiden oluşan mobil temizlik ekipleri ve özel maksatlı plaj temizleme makineleriyle temizlik çalışmalarını yürütecek. 2016 yılında plajlardan 17 bin 534 metrekip atık toplandı.

İstanbul Plajları

PLAJLARDAN ÇEŞİTLİ ATIKLAR ÇIKARILDI…

İstanbul plajları ve çevresinde yapılan temizlik çalışmaları kapsamında sigara izmaritlerinden poşet ve pet şişelere, ambalaj atıklarından midye kabuklarına kadar kirliliğe neden olan birçok atıktan plajlar arındırıldı. Öte yandan ekipler, kum eleme ve tesviyesi yapan 11 adet plaj temizleme makinesinin yanı sıra yosun temizleme araçlarıyla da yosunlaşmaya karşı  mücadele etmeye devam ediyor.

İlgili Haberler