İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul “Vegan Beslenme Kampı” İle Renklenecek

yazar Kadir Toprakkaya

Türkiye’nin ilk Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara, Spor Eğitmeni Ferit Ercan ve Kerem Daşçıkaran ile vegan beslenme ve sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak amacıyla, 7 – 8 Eylül 2019 tarihleri arasında “Vegan Beslenme Kampı” düzenliyor. İstanbul’un sakin ve huzur dolu semti Büyükada’da vegan beslenme, yoga ve spor ile dolu iki gün sizi bekliyor.

Yazın tüm dinamiklerini bünyesinde barındıran “Vegan Beslenme Kampı” ile katılımcılar, Büyükada’nın güzel ve sakin koyunda hem spor yapacak hem de son yılların beslenme trendi “Bütünsel Bitkisel Beslenme”yi, konunun uzmanından dinleyerek mutfak atölyelerine katılma fırsatı bulacak.

Beslenme söyleşileri ile başlayacak kamp programında, vegan beslenme eğitimleri, güçlendirme egzersizleri, grup kano veya standup pedal, akşam yogası, doğa yürüyüşü, deniz sporları başta olmak üzere, Probiyotikli Dondurma Atölyesi gibi çalışmalarla devam edecek.

Kamp katılım ücreti: tek kişi: 625 TL, çift gelinirse kişi başı: 550 TL

Diyetisyen Kevser Başkara’ danışan ve öğrencilerine ve ayrıca Kamino Yelken üyelerine %25 indirim uygulanmaktadır.

Vegan Beslenme Kampı

KEVSER BAŞKARA KİMDİR?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur. İstanbul Tıp Fakültesi ÇAPA Çocuk Diyabet, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Diyabet ekipleriyle diyabet beslenmesi konusunda eğitimler vermiştir. Mesleki çalışma alanları, vegan beslenme, diyabet beslenmesi, kalp damar hastalıkları beslenme tedavisi, kanser beslenme tedavisi, besin alerjileri, psikonöroimmünolojidir; diyabet tedavisinde önemli bir yer tutan Karbonhidrat Sayımı Yöntemi uygulatıcı uzmanıdır.

Bireysel beslenme danışmanlığı ve diyet tedavisi hizmetlerine ilave olarak vegan beslenmenin beslenme ve diyetetik ayağının Türkiye’deki öncüsüdür. Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan çölyak hakkında bir kılavuz yazmıştır. Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegan Festivali’nin 3 yıldır danışmanlığını ve organizasyondaki fikir ortaklığını sürdürmektedir. Diyetisyenlik ve vegan yaşam tarzının birleşiminden oluşan ve kendi türettiği, Türk Patent Enstitüsü onaylı Vegitisyen markasının sahibidir.

Açık Radyo’da her Çarşamba yayımlanan “İnsanın ve gezegenin sağlığı için bitki temelli beslenme” sloganlı Vegan Sağlık Programı’nı ÇAPA Tıp Fakültesi’nden Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk ile beraber hazırlayıp sunmaktadır. Bugüne kadar 5 binden fazla kişiye vegan beslenmenin sağlık faydalarını anlatmış olan Başkara, iklim krizinin önlenmesinde de bu beslenme şeklinin önemini vurgulamaktadır.

Vegan Beslenme Kampı

İlgili Haberler