İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul yardım başkenti olacak

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Eyüp’te hayata geçen yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreni, Otakçılar İSKİ şubesinin bahçesinde yapıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende Eyüp İSKİ Hizmet Binası, Eyüp Ağaçlı, Akpınar ve Çiftalan Mahalleleri Atıksuyu ve Yağmursuyu Hattı Yapımı, Eyüp Akpınar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kemerburgaz Mahallesi İçmesuyu Hattı Yapımı’nın açılışı yapıldı. Törende ayrıca İslambey Mahallesi Atısuyu ve Yağmursuyu Hattı İnşaatı, Kemerburgaz Atıksu İnşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel İnşaatı’nın ise temelleri atıldı.

Istanbul

İSTANBUL’A 98 MİLYAR LİRALIK YATIRIM…

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden bugüne İstanbul’a 98 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek; “Bu yılki yatırım bütçemiz de16.5 milyar lira. Geçmişte maaş ödenemeyen ve çöp yığınlarından geçilemeyen, suyu akmayan bir İstanbul’un şimdi borcu yok. İstanbul’un nüfusu geçmişte 7 milyon civarındayken, megakente haftada ancak bir kere su veriliyordu. İstanbul’un artık su problemi yok. Eskiden atık sular denize boca edilirken, kurduğumuz ileri biyolojik arıtma tesisleri sayesinde denizlerimize atık su dökülmüyor artık” dedi.

istanbul

HER YERDE METRO, HER YERE METRO…

“Her Yerde Metro, Her Yere Metro” sloganı ile İstanbul’da başlattıkları ulaşım devriminden de bahseden Topbaş; “Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde bu kentin sevdalısı olarak başlattığı yerel yönetim mantığını ve anlayışını devam ettiriyoruz. Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp ilçemize metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şu anda iki tane metro hattı Eyüp’ten geçiyor. Şimdilerde yeni başladığımız Eminönü’nden Haliç boyunca sahilden Eyüp’e giden tramvay hizmete verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıdan ulaşıma kadar her birimle ilgili master planlarımız bitti. İstanbul artık dünyanın gıpta ile takip ettiği bir şehir haline geldi” ifadelerini kullandı.

YARDIM BAŞKENTİ İSTANBUL…

Uluslararası Yardım Platformu’nun kendisine ziyarette bulunduğu bilgisini veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, yaptıkları toplantı ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: “Uluslararası Yardım Platformu, Türkiye’yi ve İstanbul’u yardım başkenti konusunda 2017 için kararlaştırmışlar. Bir basın toplantısı yapmışlar, o toplantı akabinde bizi ziyarete geldiler. Şunu söylediler; ‘Biz Türkiye’yi görüyoruz. Birçok ülke yardım konusunda kendisini çok farklı anlatıyor. Ama gerçek anlamda yardımın Türkiye’den yapıldığına tanıklık etmekteyiz. Özellikle İBB, dünyanın neresinde olursa olsun bir afet yaşandığı zaman ekibiyle hemen müdahale edebiliyor. Bu Endonezya olsun, Afganistan olsun ya da Pakistan’da olsun yardım götürüyorlar. Tokyo’da yaşanan tsunami felaketinden sonra oraya da yardım götürdüler.’ Bütün ekiplerimiz insani destek için dünyanın her yerinde el uzatmaya yardımcı olmaya çalışıyor. Bundan dolayı 2017 yılı için yardım başkenti olarak İstanbul’u belirlediklerini ve ilan ettiklerini söylediler.”

İlgili Haberler