İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’da Bir Yılda 12 Bin Kişi Helikopter Turu Yaptı

yazar Kadir Toprakkaya

Özel havacılık sektörünün lider firmalarından Kaan Air’in bünyesinde düzenlenen İstanbul helikopter turlarında 2018 yılında toplam 12 bin kişi İstanbul’u havadan görme fırsatı yakaladı.

Kaan Air’in “HeliSightSeeing” markası ile başlattığı turlara en fazla ilgiyi Güney Koreli turistler gösterdi. Kaan Air’in şimdiki hedefi ise Bodrum, Marmaris ve Antalya’da hayata geçireceği helikopter turu projeleri ile taşıdığı toplam yolcu sayısını 18 bine çıkartmak.

Kaan Air, İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek büyük heliportu Kaan Heliport’tan düzenlediği panoramik İstanbul helikopter turları ile dünyanın farklı noktalarından gelen turistleri uçurarak turizm sektörüne katkı sağlıyor. İstanbul’da helikopter uçuş deneyimini ilk kez yaşayan yabancı turistler, İstanbul’un tarihi yapılarına da büyük ilgi gösteriyor. Yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede tamamlanan şehir turunda tarihi yarımadayı ve İstanbul Boğazı’nı seyreden turistler, uçuş boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Dolmabahçe, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Haliç, Galata Kulesi, Taksim Meydanı gibi birçok noktayı görebiliyor.

Helikopter turu

GÜNEY KORELİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ…

2018 yılında uçuşların yüzde 72’sinin yabancı turistler tarafından satın alındığını söyleyen Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “Kaan Air olarak İstanbul’un ihtişamını misafirlerimize bir de gökyüzünden seyretme imkanı sağlıyoruz.  2018 yılında 2 binin üzerinde uçuş yaparak toplamda 12 bin kişinin İstanbul semalarında uçmasını sağladık. Taşıdığımız yolcuların yüzde 41’i kadın, yüzde 47’si erkek ve yüzde 17’si çocuklar oldu. Aynı şekilde taşıdığımız yolcuların yüzde 28’i Türk misafirlerimiz olurken yüzde 72’si ise yabancı turist misafirlerimiz oldu. Yabancı misafirlerimizin büyük bölümü ise Güney Koreliydi” dedi.

Helikopter turu

BODRUM VE ANTALYA’DA HELİKOPTER TURLARI YAKINDA…

Kaan Air’in İstanbul dışında da helikopter uçuşları başlatacağını açıklayan Süler; “Helikopter turu talebi her geçen gün hızla artıyor. İstanbul’daki uçuşlarımız bu yıl da devam ederken Bodrum, Marmaris  ve Antalya’da da turlarımıza en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında hedefimiz toplam 3 bin uçuş gerçekleştirmek. İstanbul’da Güney Koreli turistlerin yoğun ilgisinin 2019 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz. Bodrum ve Antalya projelerimizle Rus ve Avrupalı turistler başta olmak üzere Orta Doğu’dan gelen turistlerin de turlara ilgi göstermesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler