İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’da hedef en az 500 bin yeni istihdam

yazar Cenay Toprakkaya

Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın koordinasyonunda İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, SGK İl Müdürü Murat Göktaş, İŞKUR İl Müdürü Yunus Yelmen, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Şengül ile İstanbul genelindeki sanayi ve ticaret bölgelerinin yöneticileri katıldı.

Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında konuşan İBB Kadir Topbaş, Türkiye’nin iktisadi başkenti olan İstanbul için ekonominin çok önemli olduğunu belirterek; “Ekonomi olarak dünyanın 117 ülkesinden daha büyük bir kentte yaşıyoruz. Ülkemizin ekonomisini güçlendirmek adına İstanbul’daki işadamları ve sanayicilerin daha aktif olması arzu edilmekte. Bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi. 2017’nin ikinci yarısında Türkiye’nin ekonomide çok ciddi bir hamle yapacağına inandığını vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu: “Belediye olarak çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam demektir. İşadamlarımız, odalarımız, sanayicilerimiz ve firmalarımız da bu konudaki hassasiyetlerini ortaya koyacak. Büyük istihdam ve ihracat hedeflerimiz var. Bunları hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

istihdam

İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir istihdam hareketi başlatıldığını belirterek, bu kapsamda İstanbul’daki iş dünyası ve istihdamın ana aktörleriyle bir araya geldiklerini söyledi. İş ve istihdam konusunda İstanbul’a düşen önemli sorumluluğun farkında olduklarını ve bu harekete en büyük katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade eden Vali Şahin; “Bugünkü toplantıda getirilen yeni imkanlar, teşvikler ve ekonomimizin daha iyi noktaya taşınması için üzerimize düşen vazifeleri ve yapmamız gereken fedakarlıkları konuştuk. Gördük ki herkes bu seferberliğe omuz vermek adına birbiriyle yarış halinde. İstanbul inşallah bu görevi, vermiş olduğu taahhütlerin daha da üstüne çıkarak yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

DEVLETİN İSTİHDAMA YÖNELİK YENİ TEKLİFLERİ KONUŞULDU

İşadamları ve sanayicilerle daha çok bir araya geleceklerini dile getiren Şahin, işadamlarının en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli iş gücü konusuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İş dünyasıyla toplantılar ve işe yerleştirmeler eşzamanlı bir şekilde yürüyecek. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Bu seferberliği bir an önce başlatıp, hızla yürütmek zorundayız. Toplantıda devletimizin istihdama yönelik çok cazip yeni teklifleri de konuşuldu. Yeter ki bir işçiye daha istihdam sağlansın ve ihracatımız bir kademe daha arttırılsın. Vatandaşlarımızın işe girdikten sonra eğitilmeleri halinde daha verimli istihdam ve daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturulabilir. İTO, Cumhurbaşkanımız ile yapılan toplantıda İstanbul’da 500 bin yeni istihdam taahhüdünde bulundu. İstanbul’un istihdam hedefi asgari 500 bindir. Biz bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek, kendimizi o kadar başarılı saymış olacağız.”

İlgili Haberler