İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’da köprü trafiği rahatladı

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan trafik indeksi araştırması, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nin kıtalararası köprü geçiş trafiğine etkisini saptadı. Sonuçlara göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini yüzde 80 oranında, Avrasya Tüneli ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğini yüzde 30 oranında rahatlattı.

Araştırma kapsamında 2016 yılı Ocak-Ekim ayları arasında, YSS Köprüsü’nün açılışından önceki ve sonraki seyahat süreleri incelendi. FSM Köprüsü Avrupa-Anadolu seyahat süresinde yüzde 42 kısalma, Anadolu-Avrupa yönünde yüzde 28’e varan oranlarda kısalma olduğu gözlemlendi.

köprü

HİSSEDİLİR DERECEDE RAHATLAMA SAĞLANDI…

Araştırmada, Avrasya Tüneli’nin açılışından önceki 2016 yılı Ekim-Aralık ayları arasındaki ortalama hızlar da incelendi. Avrasya Tüneli ve revize edilen sahilyolunun, köprü geçişleri ile D-100 ve TEM güzergahlarındaki trafikte hissedilir rahatlama sağladığı görüldü.

Avrasya Tüneli

SEYAHAT SÜRELERİ KISALDI, ORTALAMA HIZLAR YÜKSELDİ…

Avrasya Tüneli açıldıktan sonra, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu-Avrupa yönünde (akşam zirve saatte) ortalama hızlarda yüzde 30’a varan oranlarda artış ve seyahat süresinde yüzde 23’e varan oranlarda kısalma; Avrupa-Anadolu yönünde ortalama hızlarda yüzde 17’ye varan artış ve seyahat süresinde yüzde 13’e varan oranlarda kısalma olduğu gözlemlendi.

İlgili Haberler