İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’da Türkiye Drone Şampiyonası heyecanı

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı işbirliğinde Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Türkiye Drone Şampiyonası Final Etabı, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Türkiye’de ilk kez resmi statüde İstanbul’da başlayan Türkiye Drone Şampiyonası, final etabıyla sona erdi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, TÜGVA ve Drone Yarışçıları Derneği işbirliğinde, İSBAK ana sponsorluğunda düzenlenen şampiyonada 65 lisanslı pilot, birincilik için kıyasıya yarıştı. Türkiye Drone Şampiyonası yarışlarının ilk etabı İstanbul Caddebostan sahili, ikinci etabı ise Hatay Arsuz’da gerçekleştirilmişti. Final etabının ise Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildiği yarışları Baykar Holding Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İBB İSBAK AŞ Genel Müdürü Muhammed Alyürük, TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Fatih Coşar ile yüzlerce sporsever yakından takip etti.

TÜRKİYE DRONE MİLLİ TAKIMI BELLİ OLDU…

Gün boyu devam eden yarışlar sonucu Buğra Kaan Kabakçı birinciliği elde ederken; Berat Özdemir ikinci, Dennis Riesbeck üçüncü, Berkcan Hacımusalar dördüncü, Burak Altınparmak beşinci oldu. Yarışlarda dereceye giren pilotlarla ilk kez kurulacak Türkiye A Milli Drone Takımı, Avrupa’da düzenlenecek yarışlarda ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Drone Şampiyonası

İlgili Haberler