İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’u ortak akıl yönetecek

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası Kent Konseyleri, bir araya gelerek önemli bir ortak karar aldı. Yerel konseyler, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu’nun gündeme getirdiği İstanbul Kent Konseyi kurulması fikrinde birleşti. Bundan böyle ilçe konseylerinin ortak sorunları, sekiz ilçede kurulan komisyonlar aracılığıyla il bazında İstanbul Kent Konseyi’nde ele alınacak.

Bu önemli karar, Beykoz Kent Konseyi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda ilk kez bir araya gelen Avrupa ve Anadolu Yakası İlçe Konsey Yönetimleri Toplantısı’nda alındı. İBB Sosyal Koru Tesisleri’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir kentin istek ve taleplerini yerine getirmek için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu ise, megakentin sorunlarının çözümünün ortak akıl ile karar vermekten geçtiğini vurguladı.

KAŞITOĞLU: İSTANBUL BİZE MİRAS DEĞİL, EMANETTİR…

Kaşıtoğlu; “İstanbul bizim için geçmişten gelen bir emanettir, bize miras değil. Bu nedenle bizim için kutsaldır. Mirasçılar, miraslarını çarçur edebildikleri için ‘emanet’ olduğunu özellikle vurguluyorum. Zira emanet konusunda daha hassas olduğumuzu düşünüyorum. Bu önemli toplantıyla birlikte Kent Konseyleri arasında güzel bir birliktelik ve kaynaşma sağlandı. Bir araya gelerek, sorunları görüşerek, ortak akıl ile çözüme kavuşturuyoruz. Kentin geleceğine dair kararlar alırken, görüş ve düşüncelerimiz farklı olsa da şehrin adına alınacak güzel kararlarda ortak noktadayız” dedi.

KENTİN HAK VE HUKUKUNUN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞACAK…

Konuşmalar ve fikir alışverişleri sonucunda tüm konseyler, İstanbul Kent Konseyi kurulması ortak fikrinde birleşti. İstanbul Kent Konseyi; kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, saydamlık, hesap sorma, hesap verme, katılım ve yerinden yönetim gibi ilkeleri ön planda tutarak çalışmalarını sürdürecek.

Istanbul Kent Konseyi

İlgili Haberler