İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul’un en prestijli kültür sanat merkezi Sarıyer’de!

yazar Reha Kadak

Sarıyer Belediyesi, kültür sanat koridorlarına bir yenisini daha ekliyor. Çağdaş ve modern mimari yapısıyla Maslak’ta hizmete girecek olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul’da sanatseverler için cazibe merkezi olacak.

Sanata ve sanatçıya verdiği destekle dev projeleri bir bir hayata geçiren Sarıyer Belediyesi, Maslak’ta Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’ni kültür-sanat ağına eklemeye hazırlanıyor. Sanatın binbir rengini öne çıkartarak, İstanbul’un en prestijli kültür merkezini bölgeye kazandıracak olan Sarıyer Belediyesi, Ana Hizmet Binası B Blok’ta inşaatı devam eden kompleksi 26 Ocak 2017 tarihinde hizmete açıyor.

Kültür

BÖLGEYE KÜLTÜR DEĞERİ KATACAK…

Modern mimarisiyle İstanbul’un en seçkin kültür ve sanat merkezi olacak Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, rahat ulaşım imkânı ve geniş otoparkıyla sanatseverlere büyük konfor sağlayacak. 636 koltuk kapasiteli salonu ve 300 metrekarelik fuaye alanıyla tiyatro, konferans, canlı performanslar ve özel oturumlar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan merkez, İstanbulluların kültür sanat koridorunu genişletmiş olacak.

Sarıyer Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ BİNADA HAYAT BULDU…

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın Yeşil Bina Breem sertifikalı modeline uygun olarak inşa edilen yapıda, geri dönüşüme giren tetrapak artıklarından yapılan, suya dayanıklı ve çevre dostu, yüzde 98 oranında kâğıt içeren paneller kullanıldı. Fuaye alanının yer döşemesinde ise, geri dönüşümü mümkün olmayan tamperli cam atıklar kullanıldı. Merkezde ayrıca kalabalık grupların çalışabilmesi için iki adet 150 metrelik prova alanı, 310 metrekarelik açık alan, 2 grup kulisi, 6 tek kişilik kulis ve 160 metrekarelik dekor deposu bulunuyor. Konser ve canlı performanslara sahne olacak kompleks, tüm etkinlikler için uygun bir akustiğe sahip. Merkez, aynı zamanda konferans tipi etkinlikler için iki dil çevirili simültane sistemiyle donatıldı.

İlgili Haberler