İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İTÜ MİAM Piyano Festivali başlıyor

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) tarafından düzenlenen İTÜ MİAM Piyano Festivali, 24 Mart Cumartesi günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde yer alan Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleşecek.

Tüm konserlerin ücretsiz olduğu festival kapsamında, MİAM’da yüksek lisans ve doktora eğitimi almış piyanistler ve akademisyenler ilk kez bir araya gelecek. Birbirini izleyen ve gün boyu sürecek dört konserin yer alacağı festivalde 13 piyanist, 20’nin üzerinde eser seslendirecek. Piyano Festivali, 24 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da “Türk Ezgileri” temalı konser ile başlayacak. Bu tema kapsamında Cemal Reşit Rey’in “Introduction ve Dans” adlı eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

“Romantikler” temalı ikinci konser saat 17:00’de, “Klasikten Günümüze” temalı konser ise 19:00’da başlayacak. Festivalin 20:00’de başlayacak son konseri ise “20. Yüzyıldan İzlenimler”. Konser kapanışında seslendirilecek olan Albert Lavignac’ın sekiz el piyano için bestelediği “Galop Marche” de festival programının öne çıkan eserleri arasında.

piyano festivali

İlgili Haberler