İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İyilik İçin Sanat Derneği 4. yaşını kutladı

yazar Kadir Toprakkaya

Müze kültürü bilincini toplumun her kesimine yaymak, yerli ve yabancı daha çok ziyaretçinin müzelerle buluşmasını sağlamak amacıyla etkinliğin ev sahipliğini üstlenen SICPA Türkiye ve Müze Kart, İyilik İçin Sanat Derneği üyeleriyle birlikte Dünya Sanat Günü’nde İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

Anadolu Kültür Tarihçisi ve Türkolog Ali Canip Olgunlu’nun rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, SICPA Türkiye yöneticileri, İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin yanı sıra Selda Tahincioğlu Özkök, Yonca Ebuzziya, Begüm Özer, Dicle İpek Öztaşkın, Aslı Hatemi, Ahu Orakçıoğlu, Özlem Süer, Müge Tezman Sırmabıyık, Jülide Önengiç, Neslihan Kozanoğlu gibi iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı. 

İyilik İçin Sanat Derneği
Aykut Ferah
SISPA TÜRKÜYE’DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ MÜZE KART…

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Anadolu’dan İzlenimler Projesi’nin kendilerinin ilgisini çektiğini belirten SICPA Türkiye CEO’su Aykut Ferah, “Proje kapsamında Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrencilere önemli katkılar sağlanıyor. Biz de, projede yer alan başarılı gençlere ücretsiz olarak Müze Kart hediye ediyoruz. Gençlerimiz, ülkemizin göz bebeği müzelerimizi diledikleri gibi gezebilecekler” diye konuştu.

İyilik İçin Sanat Derneği
Selin Bozkurt
PROJEYLE DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORLAR…

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt “Anadolu’dan İzlenimler” projesi ile Anadolu’daki üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde öğrenim gören genç sanatçı adaylarına İstanbul Bienali ve Contemporary İstanbul gibi en önemli sanat etkinliklerini gezme, İstanbul’u ve İstanbul’daki kültür, sanat ortamına ilişkin fikir edinme, sanat galerileriyle tanışma, sanatçılar ve sanatseverlerle sohbet etme imkânı sağladıklarını belirtti.

Bu projeyi benzerlerinden ayrıştıran en önemli özellik olarak Anadolu’nun tüm illerindeki üniversitelere ulaşılmasını gösteren Selin Bozkurt, “Türkiye’nin her yıl 12 farklı şehrinde güzel sanatlar fakültelerinde okuyan başarılı öğrencilerimizi, yılın en önemli sanat haftasında İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllar içinde daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Ziyarete katılan öğrencilerimizin üretecekleri eserleri de heyecanla bekliyoruz. Bu eserler projemizin ismi olan Anadolu’dan İzlenimler adlı sergide toplanarak taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak” diye konuştu.

İlgili Haberler