İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy Cumhuriyet için yürüdü

yazar Reha Kadak

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılı, her yıl olduğu gibi yine Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yüz binleri buluşturdu.

Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü için saatler öncesinden Bağdat Caddesi’ne gelen yurttaşlar, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle yürüyüşün başlamasını bekledi. Bağdat Caddesi’ni yürüyüşün başlamasından saatler önce dolduran katılımcılar nedeniyle trafik saat 17.00’den itibaren kesildi.

GECE FENER ALAYI İLE AYDINLANDI…

Türk bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde büyük bir coşkuyla yürüyen İstanbulluların Atatürk posterleri ve meşalelerle gerçekleştirdiği yürüyüşte, fener alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Caddede yürüyenlere, evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak sallayan Kadıköylüler de eşlik etti. Saat 19.00’da Suadiye Işıklar’dan başlayan yürüyüş, Göztepe Işıklar’da son buldu. Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker, Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve geçmiş dönem milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.

Kadıköy


AYKURT NUHOĞLU: YURDUMUZ YİNE ZOR BİR KAVŞAKTA…

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını anarak başladığı konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün birbirimize daha fazla inanmamız gereken, birbirimizin elini daha sıkı tutmamız gereken gündür. 100 yıl önce onurlu yürüyüşe çıkan güzel yurdumuz bugün yine zor bir kavşakta, şartlar yine ağır. Cumhuriyet’in yarattığı kurumlar, demokrasi zarar gördü. Hukuk ve adalet sancılı, parlamenter sistem atıl. İnsanlarımız huzursuz, tedirgin. Gençlerimiz umutsuz, emekçiler hakkını alamıyor. Yokluk, yoksulluk kol geziyor. Milyonlar gelecek kaygısı ile yaşıyor” dedi.


CUMHURİYET KAZANACAK…

Nuhoğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının mücadelesinin rehber olduğunu belirttiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çağdaş, uygar, laik, demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye umudumuzu koruyacak ve yaşatacağız. Karanlığa inat aydınlığı, yolsuzluğa inat dürüstlüğü, hukuksuzluğa inat adaleti, diktatörlüğe inat demokrasiyi savunacağız. Huzurlu, barış içinde bir ülke için; çağdaş, bilimsel, özgür bir eğitim için; hukuk devleti için, emeğin sömürülmediği bir ülke için mücadele edeceğiz. Biz kazanacağız, Cumhuriyet kazanacak.”

 

KadıköyKadıköy

İlgili Haberler