İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy Kent Konseyi bir daha Saltuk Yüceer dedi

yazar Kadir Toprakkaya

Kadıköy Kent Konseyi 17. Olağan Seçimli Genel Kurulu, bugün Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Seçim sonucunda TMMOB Mimarlar Odası temsilcisi Saltuk Yüceer yeniden Kadıköy Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

Genel Kurul, Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Saltuk Yüceer’in açılış konuşmasıyla başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da Kadıköy Kent Konseyi Genel Kuruluna katılarak, yerel demokrasi ve sürdürülebilir kentsel gelişimin öneminden bahsetti.

Saltuk Yüceer

AKTİF YURTTAŞLIK, HEMŞEHRİLİK BİLİNCİNİN GELİŞMESİ…

Odabaşı, “Aktif yurttaşlık, hemşehrilik bilincinin gelişmesi, kentli hakları, doğrudan demokrasi, katılım, yerinden yönetim gibi geleceğimiz için çok önemli kavramları inşa etmemiz gerekiyor.

Yani bunları sözcüğün ötesine geçirip hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü artık böyle devam edemez. İklim değişikliği, toplumsal eşitsizlikler, yoksulluk, çevrenin tahribatı, değerlerin kaybı gibi daha sıralayacağımız pek çok konuda yeryüzü alarm veriyor.”

Saltuk Yüceer

KENTLERİ VAHŞİCE BÜYÜTEMEYİZ, KAPASİTELERİ DOLDU…

“Kentleri vahşice büyütemeyiz, kapasiteleri doldu. Artık kentleri, sürdürülebilir kentsel gelişim ilkeleri ile insan haklarını, çevre ve tüm canlıları odağa alarak büyütmeliyiz ve hatta belki de koruyarak tamir etmeliyiz” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Divan yönetimine Ayşe Nur Türkay, Huriye Şimşek ve Atakan Ülgen seçildi. Divan, Genel Kurul üyelerinden gelen önergeleri ve görüşleri okuduktan sonra Genel Kurul Gündemini okudu. Faaliyet raporu, 2019-202 Faaliyet Planı ve 2020-2024 Kadıköy Belediyesi Stratejik Plan önerileri oy çokluğuyla kabul edildi.

Saltuk Yüceer

MAHMUT TANYOL YÜRÜTME KURULUNDA…

Kadıköy Kent Konseyi Başkanlığı’na Noter Odasını temsilen Hakkı Çarpa ve TMMOB Mimarlar Odası temsilci Saltuk Yüceer aday oldu. Yürütme Kuruluna ise; Elif Altınok, Asiye Yavuz, Mahmut Tanyol, Esin Tekbaş, Soner Arafal, Ali Ekber Geçgel, Hüseyin Gökhan Biçici, Mehmet Gıyasettin Görgün, Hasan Murat Kapıkıran, Günay Önalan, Aynur Koçulu, Abdullah Zafer Arısoy, Fatma Bilge Taşkın, Songül Demirel, Ali Bahadır Seçgen, Bülent Yiğit aday oldu. Mahmut Tanyol 2009 -2014 döneminde Kadıköy Belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmış ve oldukça başarılı çalışmalara imza atmıştı.

152 üyenin katıldığı Genel Kurulda, 144 kişi oy kullandı. Sonuç olarak Başkanlığa Saltuk Yüceer ile Yürütme Kurulu’na, Elif Altınok, Asiye Yavuz, Mahmut Tanyol, Esin Tekbaş, Soner Arafal, Ali Ekber Geçgel, Hüseyin Gökhan Biçici, Mehmet Gıyasettin Görgün, Hasan Murat Kapıkıran, Günay Önalan seçildi.

İlgili Haberler