İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy Tiyatro’nun temelleri atılıyor

yazar Reha Kadak

Kadıköy Belediyesi, İstanbul’un en önemli tiyatro atmosferine sahip Kadıköy’e yepyeni bir tiyatro binası kazandırmak için yola çıktı.

Acıbadem Mahallesi’nde olan Belediyemiz mülkiyetindeki alanda 3 bodrum kat,zemin kat, 2 normal kat olmak üzere yaklaşık 8200 m2 kapalı alanda; tiyatro salonu, çok amaçlı salon ve yan mahalleri olarak projelendirilmiştir.

Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nun ve farklı alanlardan tiyatrocuların görüş ve önerileri dikkate alınarak hazırlanan Kadıköy Tiyatro’da, dünyadaki meydan sahne örnekleri de dikkate alınmıştır.Ülkemizde ve Avrupa kentlerinde bir çok sahnenin incelendiği bir süreç sonucu ortaya çıkan Kadıköy Tiyatro’da, tiyatro sanatçıları ve tiyatro sahne ve ışık uzmanlarının katkısı bulunuyor.

Çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerine yönelik ortaya çıkan gelişmelerinden esinlenerek projelendirilen Kadıköy Tiyatro, bilindik sahne tasarımlarının ötesinden seyir imkanları sunuyor. Seyir yeri ve sahne arasındaki ayrımların bir yana bırakıldığı meydan sahne biçimiyle, Kadıköy Tiyatro, 360 derecelik bir izleme alanı yaratacak.

Oyuncuların izleyicilerin ortasında performans sergileyecekleri meydan sahne sistemiyle yapılacak sahne, 400 izleyiciyi ağırlayabilecek. Gösteri salonu, farklı etkinlikleri için kullanılacak bölünebilir salon, ayrıca fuayeler, kafeterya ve prova odasından oluşan Kadıköy Tiyatro’da, toplamda 1.000 kişiye ev sahipliği yapacak kapasitede olacak. Günün her saati kültür-sanat atmosferi içinde olacak Kadıköy Tiyatro, konserlere, sergilere, oyunlara ev sahipliği yapacak.

8 Ekim 2018 / Saat: 13.00 / Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi No: 2/2

Kadıköy

Kadıköy

İlgili Haberler