İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy Tiyatro’nun temelleri sanatçılarla atıldı

yazar Reha Kadak

Kadıköy Belediyesi, İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘Kadıköy Tiyatro’ binasının temeli, tiyatro sanatçıları ile birlikte atıldı.

Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Sanatın gelişmediği herhangi bir ülkenin gelişme şansı yok” dedi.

KADIKÖY, SANAT VE SİYASET DÜNYASINI BULUŞTURDU

Çağdaş tiyatronun önemli adreslerinden biri haline gelecek ‘Kadıköy Tiyaro’nun temel atma törenine Zihni Göktay, İsmail Düvenci, Rutkay Aziz, Gülriz Sururi, Orhan Aydın, Cem Davran, Tarık Şerbetçioğlu, Emre Kınay, Timur Soysal, Betül Arım, Onur Ünsal, Taner Rumeli, Betül Şahin, Mert Fırat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Törende sanat dünyasının yanı sıra siyaset dünyası da temel atma töreninde buluştu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törende CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Ali Şeker, Emine Gülizar Emecan, Gökan Zeybek, Sera Kadıgil, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir tebrik mesajı iletti.

“KADIKÖY TİYATROMUHTEŞEM SİMGE BİR YAPI OLACAK”

Açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 4,5 yılda büyük projelere imza attıklarını ifade ederek “Türkiye’de içinde sadece tiyatro olan ve sanatın tartılabileceği bir yapı yok. Muhteşem bir simge yapı olacak, tiyatro sanatçılarımız ve Kadıköylülerle 1 yıl sonra burayı hizmete açmayı planlıyoruz. ‘Tiyatro Kadıköy’ yaklaşık bin kişiye hizmet verecek. Hem bir tiyatro kütüphane hem bir tiyatro kafe gibi insanların entelektüel anlamda birbirleri ile iletişime geçebilecekleri bir yer olacak” dedi. ‘Kadıköy Tiyatro’ projesinin 2 yıl önce başladığını belirten Nuhoğlu, “Toplumların gelişmesi sanatın gelişmesine bağlı. Sanatın gelişmediği herhangi bir ülkenin gelişme şansı yok. Biz bunu bildiğimiz için Kadıköy Belediyesi olarak 5 yıl içerisinde sanat ile ilgili çok fazla proje yaptık. En önemli projelerden birisi bu. Yaklaşık bir yıl sonra burada açılışını yapacağız” dedi.

Kadıköy

İlgili Haberler