İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kağıthane’de Çölyak Hastalarına Erzak Yardımı

yazar Kadir Toprakkaya

Kağıthane Belediyesi’nin araştırmaları sonucunda Kağıthane ilçe sınırları içerisinde yaşayan 27 çölyak hastası aileye glutensiz ürünlerin yer aldığı koliler hazırlanarak gıda yardımında bulunuldu.

Kağıthane Belediyesi’nin araştırmaları sonucunda Kağıthane ilçe sınırları içerisinde yaşayan 27 çölyak hastası aileye glütensiz ürünlerin yer aldığı koliler hazırlanarak gıda yardımında bulunuldu. Koliler Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in katılımıyla Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda ailelere dağıtıldı.

ÜÇ AYDA BİR DAĞITILACAK

Kağıthane Belediyesi tarafından üç ayda bir dağıtılacak gıda paketlerinde 4 kilo un, 2 ekmek, 2 adet keçiboynuzu ezmesi, 8 adet puding, 2 adet pirinç unu, 2 paket mısır irmiği, 2 paket mısır nişastası ve 2 paket galeta unu bulunuyor.

Kağıthane'de Çölyak Hastalarına Erzak Yardımı

FARKINDALIK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Bölgemizdeki Çölyak hastası olan aileler bize başvurdular. Bizde her üç ayda bir ailelerimize destek olma amacıyla bir gıda kolisi hazırladık. Diyet yaparak sağlıklı yaşamak önemli. İnşallah bir farkındalık oluşturabiliriz ve çocuklarımıza, geleceğimize güzel örnek olur.” dedi.

“ÇÖLYAK HASTALARI MUHABBET KUŞLARI GİBİDİR”

Çölyak hastalarının glütensiz beslenmek zorunda olduklarını ifade eden Avrupa Yakası Çölyak Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Delice, “Bununla ilgili belediyemize başvurularımızı yaptık. Çölyak hastaları muhabbet kuşları gibidirler. Dışarıda beslenme şansımız olmadığı için ekmeğimizi, poğaçamızı ve kekimizi yaşamımızı sürdürebilmek için kendimiz yapmamız lazım. Bir Çölyaklının neye ihtiyacı varsa onların dağıtımı yapılıyor. Glütensiz beslenmek zorunda olduğumuz için çapraz bulaşmadan dolayı bizler dışarıda yemek yiyemiyoruz. Beslenme şansımız olmadığı için çok fazla dışarıya çıkmayı tercih etmiyoruz. Böyle destekleri aldıktan sonra sokağa rahatlıkla çıkabiliriz. Bu ürünleri dışarıda kolay bulamıyoruz ve bununla ilgili yerel çalışmaların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kağıthane'de Çölyak Hastalarına Erzak Yardımı

 

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak, glutein proteinine karşı vücudun geliştirdiği tepkiden dolayı oluşan bir hastalık. Glutein proteini arpa, buğday, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunuyor ve bu ürünlerin alınmasıyla gelişiyor. İnce bağırsaklarda ortaya çıkan hastalık sebebiyle bağırsak duvarları düzleşiyor, besin emilimini tam olarak yapamıyor.

İlgili Haberler