İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kağıthane’de Kent Estetiği İçin Çalışma Başlatıldı

yazar Kadir Toprakkaya

Kağıthane Belediyesi, kent estetiğini sağlamak amacıyla bünyesinde kentsel tasarım ekibi kurdu.

Tarihte Roma, Bizans ve Osmanlı devletlerine ev sahipliği yapan Kağıthane’de, tarihsel ve kültürel dokuyu bozan durumlara karşı mücadele başlatıldı.

Kağıthane Belediyesi bünyesinde 6 kişiden oluşan kentsel tasarım ekibi kurarak, Kağıthane’de kent estetiğini bozan, tarihsel ve kültürel dokuya zarar veren durumları yerinde tespit etmeye başladı. Kentsel tasarım ekibi Kağıthane’nin 19 mahallesini sokak sokak gezerek tespit ettikleri olumsuz durumları raporlayıp ilgili mercilere iletiyor.

Kentsel tasarım ekibi; kaldırım ve yer işgalleri, duvar yazıları, dağınık elektrik kabloları, ışık kirliliği, uygunsuz tabelalar, metruk gecekondu ve binalar, trafiği etkileyen yol dubaları gibi tespit ettikleri olumsuzlukları raporluyor. Belediyenin yetki ve sorumluluğundaki konular ilgili birim müdürlüklerine iletilirken, bunun dışında kalan konular sorumluluğu dahilinde olan kamu kurumlarıyla paylaşılıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin konuyla ilgili olarak; ‘’Göreve başlarken vatandaşlarımıza, Kağıthane’yi çok daha güzel bir şehir yapmanın sözünü verdik. Bununla ilgili Tarihi ve Kültürel Mirasımızı İhya Çalışmaları, Tematik Sokaklar, Akıllı Şehir Mobilyaları gibi projelerimizi sunduk. Bu projelerimizin ilk adımı olarak da kentsel tasarım ekibimizi kurduk. Ekibimiz her gün Kağıthane’yi sokak sokak gezerek tespit ettikleri olumsuzlukları raporluyorlar. Bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi için de çalışmalarımızı başlattık.’’ diye konuştu.

Kent Estetiği

İlgili Haberler