İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kağıthane’de Türkiye Afrika Kupası Yapıldı

yazar Kadir Toprakkaya

Türkiye’de futbolcu olmak isteyen Afrikalı gençleri profesyonel ve amatör spor kulüpleriyle buluşturan Türkiye Afrika Kupası, Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kağıthane Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen turnuvaya 16 Afrika ülkesinden futbolcular katıldı. Afrikalı futbolcuların birçoğu İstanbul’daki amatör kulüplerde, atölyelerde veya başka işlerde mesailerini tamamladıktan sonra takımlarıyla antrenmana çıkan gençlerden oluşuyor.

Hasbahçe Stadyumu’nda düzenlenen turnuvanın seyircileriyse dünyanın 54 farklı Afrika ülkesinden gelenler oldu. Türk futbolseverlerinde izlediği turnuva, yeni yetenekleri keşfetmek isteyen menajerlerin markajındaydı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de kupa maçını izleyenler arasındaydı. Başkan Öztekin; ‘’Burada hayallerini gerçeğe dönüştürmek için dünyanın farklı yerlerinden gelen sporcuların maçlarını izliyoruz. İnanıyorum ki buradaki sporcular ileride ülkemiz futboluna da büyük katkı sağlayacaktır.’’ dedi.

Turnuvayı organize eden Türkiye’deki Afrikalılar Topluluğu Genel Sekreterleri Ali Zoungrana, organizasyon sayesinde her yıl ortalama 20 gencin bir takımla anlaştığını, bazılarının Avrupa’daki  futbol kulüplerine de gittiğini söyledi.

Türkiye Afrika Kupası’nın bu yılki sahibi finalde Zambiya’yı 1-0 yenen Senegal oldu. Kupayı kaldıran Mahmudo Amado Türkiye‘nin kendileri için bir umut olduğunu bildirdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de kupayı futbolcularla birlikte kaldırarak sevinçlerine ortak oldu.

Türkiye Afrika Kupası

İlgili Haberler