İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kağıthane’den Halep’e yardım tırı

yazar Kadir Toprakkaya

Kağıthane Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı kampanyada toplanan yardımlar Halep’e gönderildi.

 

Kağıthane Merkez Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Ebu Hureyre Camii’si önünde toplanan vatandaşlar, yardım tırını dualar eşliğinde Halep’e uğurladı. Yardım tırında giyim, gıda, battaniye ve temel ihtiyaçlardan oluşan bakım ürünleri yer aldı.

 

“DİL, DİN VE IRK AYRIMI YAPMADAN HERKESE YARDIM EDİYORUZ”

 

Destek ve yardımlarından dolayı Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür eden Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu; ” Böyle bir taleple gittiğimde hem sayın Kaymakamımız hem de Belediye Başkanımız hiç tereddüt etmeden tam destek verdiler, hepsine teşekkür ediyorum. ” dedi. Sadece Müslümanların değil her dinden yardıma muhtaç insanların yardımına koştuklarını aktaran Haliloğlu; ”Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, yardıma muhtaç kim varsa biz Allah’a şükür ülke olarak daima yanlarındayız.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ve okunan duanın ardından yola çıkan tır, Hatay Cilvegözü sınır kapısına kadar gidecek. Buradan Suriye plakalı tırlara aktarılacak olan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Halep’e yol alacak. Önümüzdeki günlerde toplanan bağışlarla birlikte tekrar bir yardım tırı gönderileceği belirtildi.

İlgili Haberler