İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kağıthaneli 322 çocuk dünya rekoru kırdı

yazar Duygu Kuyumcu

Kağıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde bir ilke imza atarak 322 Kağıthaneli çocuk ile “En Çok Çocukla Karagöz Hacivat Oyunu İzleme” dünya rekoru kırdı. Rekor, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edildi.

DÜNYA REKORU, KARAGÖZ-HACİVAT OYUNU İLE GELDİ…

Kağıthane Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Hasbahçe Mesire Alanı’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel sıradışı bir etkinliğe imza attı. Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi Karagöz Hacivat oyunu, çocuklarda çevre bilincinin oluşması amacıyla temizlik, doğa sevgisi ve geri dönüşüm konularını işleyerek sahnelendi. Programda ayrıca bir de rekor denemesi yapıldı. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edilen 322 çocuk, “En Çok Çocukla İzlenen Karagöz Hacivat Oyunu” olarak dünya rekoru kırdı.

dünya rekoru

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, GELENEKSEL OYUN İLE ANLATILDI…

Aileleriyle Karagöz Hacivat oyununu izlemeye gelen çocuklar, hem çevre bilinci kazandı hem de eğlendi. Oyunda çocuklara teatral olarak cam, plastik ve metallerin geri dönüşüme kazandırılmadığı takdirde doğaya vereceği zararlar, Karagöz Hacivat oyununa özel esprili bir dille anlatıldı. Etkinlik sonunda konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ”Bu programla hem Karagöz Hacivat oyunu geleneğini yaşattık, hem de oyunda doğa sevgisini sahneleyerek, gelecekte dünyamızın daha güzel olması için çocuklarımızı bilinçlendirdik” dedi.

dünya rekoru

İlgili Haberler