İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kartal enerjisini topluyor

yazar Cenay Toprakkaya

Kartal Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Kartal Enerjisini Topluyor” başlıklı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Serpil Yılmaz ve Önder Göksel Gül katıldı. Moderatörlüğünü Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın yaptığı panel, Kartallılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın yanı sıra mahalle muhtarları ve Kartallılar katıldı. Panelin ilk bölümünde konuşan Doç. Dr. Serpil Yılmaz, yenilenebilir enerji kaynaklarını anlattı. Güneş, rüzgar, jeotermal, dalga, akıntı, gelgit, bio atık ve hidrolik enerji kaynaklarının çevreye zararsız, yenilenebilir enerji kaynakları olduğunu vurgulayan Yılmaz; Türkiye’nin güneş enerjisinden elektrik üretimi alanında Almanya’nın altında kaldığını, ancak rüzgardan elektrik enerjisi üretiminde Almanya’dan önde olduğunu söyledi.

Kartal

ENERJİDE YÜZDE 70 ORANINDA DIŞA BAĞIMLIYIZ…

Doç. Dr. Serpil Yılmaz’ın ardından konuşan Elektrik Mühendisi Önder Yüksel Gül, ülke olarak enerjide yüzde 70 oranında dışa bağımlı olduğumuzu hatırlatarak, tasarruf yöntemlerine dikkat çekti. Evdeki elektrikli aletler arasında en yüksek kullanımın yüzde 30 ile buzdolabı olduğunu ve bunu yüzde 22 ile aydınlatma, yüzde 11 ile fırın ve yüzde 10 ile televizyonun izlediğini kaydeden Gül; buzdolabında ideal ısının 5 derece, derin dondurucuda ise -18 derece olduğunu, bunun üzerindeki değerlerin fazla ve gereksiz enerji kullanmak anlamına geldiğini belirtti.

KATILIMCILARA LED AMPULLER HEDİYE EDİLDİ…

Aydınlatmada kullanılan LED ampullerin uzun vadede kendisini 5 kez amorti ettiğini anlatan Önder Yüksel Gül, 20 liralık led ampulle 100 liralık akkor ampulün aynı sürede aynı aydınlatmayı sağladığını söyledi. Konuşmasında evdeki tasarruf yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler veren Gül’ün konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan ve Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar; panelin konuşmacıları Doç. Dr. Serpil Yılmaz ve Elektrik Mühendisi Önder Yüksel’e Kartal heykelciği takdim etti. Panele katılan vatandaşlara, tasarrufa teşvik amacıyla led ampuller hediye edildi.

İlgili Haberler