İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kartal’da Dünya Çevre Günü Kutlandı

yazar Kadir Toprakkaya

Kartal Belediyesi; 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kartal Meydanı’nda birbirinden renkli ve öğretici etkinlikler düzenledi.

Festival coşkusunun yaşandığı programa katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Böyle nesiller yetiştikçe ekolojik dengeye de sahip çıkmış olacağız. O yüzden çocuklarla buluşmak keyifli, onlara bir şeyler öğretmek keyifli. Onların güzel yüzünü görmek daha da keyifli” dedi.

Kartal Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen; ancak bu sene 5 Haziran’ın Ramazan Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle öne çekilen Dünya Çevre Günü Festivali, özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördü. Festivale, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyesi, birim müdürü, ilçe okullarında eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Gökhan Yüksel, çocukların çevre bilincini geliştirmek için oluşturulan stant ve atölyeleri tek tek gezerek, çocuklarla sohbet etti ve her biriyle yakından ilgilendi.

Dünya Çevre Günü

“EKOLOJİK DENGEYE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, festival alanında yaptığı konuşmada; “Çocuklarımızın doğa sevgisini artırmaya büyük önem veriyoruz. Sadece atık olarak görülen malzemeleri kullanarak; aslında hem bir şeyleri dönüştürme kabiliyetlerini geliştiriyor hem de doğaya katkıda bulunmalarını sağlayacak bir çok çalışma üretiyoruz.” şeklinde konuştu. Ağaç yaşken eğilir mantığıyla başta ilkokul ve anaokul çocuklarıyla buluştuklarını ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, “Dünya Çevre Günü kapsamında bir festival düzenledik ve bu festivalde özellikle çocuklarımızla bir arada olmak istedik. Çünkü çevre konusundaki idrakı oluşturmaya çocuklarımızdan başlarsak biliyoruz ki yarınlarımız için her şey çok daha güzel olacak. Böyle nesiller yetiştikçe, ekolojik dengeye de sahip çıkmış olacağız. O yüzden çocuklarla buluşmak keyifli, onlara bir şeyler öğretmek keyifli. Onların güzel yüzünü görmek daha da keyifli” diye konuştu.

Etkinliğin devamında, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe okulları tarafından sahneye konan tiyatral ve dans gösterilerini izledi. Öğrencilerin gösterileri, izleyenlerden tam not aldı.

Dünya Çevre Günü

İlgili Haberler