İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Keşfedilmeyi bekleyen sakin cennet; Kırklareli

yazar Cenay Toprakkaya

Kırklareli; Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarında oksijen depolamak, mavi ve yeşili bir arada görmek, İstanbul’u fetheden Fatih’in dökümhanesinde tarihi koklamak, sakin ilçe Vize’de dinlemek isteyenlerin tatil rotasına girmeye çabalıyor.

İstanbul’a yakınlığıyla cazip bir tatil imkanı sunan Kırklareli; İğneada ve Kıyıköy sahillerinde sakin bir denizde yüzmek, longozun temiz havasını ciğerlerine çekmek isteyenleri bekliyor. İçinde yarasaların gözleneceği Dupnisa Mağarası’nı gezmek ve manda yoğurdu ile lezzetli etinin tadına bakmak isteyenler de Kırklareli’ni tercih edebilir. Kent, bağrındaki birbirinden özel turizm mekanlarıyla güneye gidemeyenleri kuzeye davet ediyor.

Kırklareli

TARİHİ VE DOĞASI İLE BÜYÜLÜYOR…

Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) Başkanı Sırrı Tayan, Kırklareli’nin tarihi ve doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen bir cennet olduğunu söyledi. Demirköy ve Vize bölgesinin mağaradan manastıra, denizden ormana ve antik tiyatroya kadar farklı alanlarda birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını belirten Tayan; “Tabiatı ile büyüleyici özelliğe sahip orman ve denizin bütünleştiği bölge, şehir gürültüsünden uzaklaşmak, dinlenmek, gezmek ve eğlenmek isteyen yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Trakya’nın incisi olarak bilinen İğneada ve Kıyıköy beldeleri,  alternatif tatil arayışında olanlar tarafından tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler