İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kilyos sahili temizleniyor

yazar Cenay Toprakkaya

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi’ni Saraçhane Belediye Sarayı’nda basın mensuplarına tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, törende gazetecilerin İstanbul gündemine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Kilyos’ta büyük bölümü denizden gelen atıkları çevreye saygısı olmayanların getirip boca ettiğini belirten Başkan Topbaş, şunları ifade etti:

“İBB olarak hafriyat kamyonlarına çip takarak, damperini kaldırdığı noktayı gösteren bir sistem kurduk. Bu kirliliğin kaynağı bulunmaya çalışılıyor. Sahili temizlemenin bize maliyeti çok yüksek. ‘3 kuruş kar edeceğim’ diye buraya çöp döken insan, bu kentlinin cebinden bedel ödetiyor. İBB ekipleri, çok yoğun bir şekilde Kilyos sahilinde çalışıyor. Denizden şimdiye kadar 20 ton atık çıkarttık. Dip taraması yaparak denizin dibine batan atıkları da çıkartacağız. Temizleme çalışmalarımız sürecek.”

Kilyos

VATAN CADDESİ’NE AVM İZNİ VERMEDİK…

İBB’nin Vatan Caddesi’ndeki arsasına yönelik soruları da cevaplandıran Başkan Topbaş; “Üzüldüğümü belirtmek isterim. Sosyal medyadaki asılsız iddialarla ilgili yargı süreçleri başlatıldı. İstanbulluların bana olan bir güveni var, bu sebepten 3 dönemdir başkanlık yapıyorum. Meyve veren ağaç taşlanır. Bütün prosedürlere uygun bir şekilde, İstanbulluların menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak değerlendirmeler yapıldı. Birileri farklı değerlendirmeler yapıyor. Oraya AVM yapmak istendi, izin vermedik. İstanbulluların şahsıma bir güven duygusu var, bu güveni kimseye istismar ettirmem. Bu kentin aleyhine hiçbir kararı belediyemiz kabul etmez, onaylamaz. Bu arsanın imar izni var. Ama meydan kalsın, boş kalsın, hatta daha da genişletelim. Halkın kullanacağı bir hale getirilsin. Oraya rahatsız edecek bir şey yapmak istemeyiz” açıklamasına bulundu.

İlgili Haberler