İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Köpek sporlarında Türkiye’de ilk; Disc Dog Challenge

yazar Duygu Kuyumcu

Avrupa’nın en önemli köpek frizbi yarışması olarak bilinen Disc Dog Challenge, bu yıl ilk defa Türkiye’de gerçekleşti. İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin güreş ve cirit sahasında gerçekleştirilen yarışmaya ilgi yoğundu. İki kategoride gerçekleşen yarışmaya yaklaşık 30 yarışmacı katıldı.

köpek

30 YARIŞMACI, 40 KÖPEK İLE KATILDI…

İstanbul’da Kağıthane Belediyesi Güreş ve Cirit Sahası’nda iki kategoride düzenlenen yarışmalara, 30 yarışmacı yaklaşık 40 köpekle katıldı. Alman hakemlerin yönettiği yarışmalarda sahipleriyle yarışan köpekler, dereceye girebilmek için yoğun bir mücadele verdi. İlk kategoride en uzak noktaya atılan frizbiyi havada yakalamaya gayret gösteren köpekler, diğer kategoride müzik eşliğinde sahipleriyle dans ederek atılan frizbilerin peşinden koştu.

köpek

HEDEF, KÖPEK VE SAHİBİNİN BAĞINI KUVVETLENDİRMEK…

Border Collie Irk Derneği Başkanı Didem Fındık, Türkiye’de köpekli sporların önem kazanmaya başladığını belirtti. Etkinliğin köpek ve sahibi arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına gerçekleştirildiğini ifade eden Fındık; “Amacımız daha çok köpeğin, sahibiyle keyifli vakit geçirmesinin yollarını öğrenmesi. Bu şekilde daha çok köpeğin sahiplenilmesi, ülkemizde ev hayvanlarına verilen değerin artması, daha çok ailesinin köpekleriyle birlikte mutlu olması. Çünkü köpeklerimizle birlikte yarışarak, eğlenerek, onlarla birlikte ne kadar iyi zaman geçirebildiğimizi göstermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Disc Dog Challenge

İlgili Haberler