İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kör Olmak Üzereydi, Artık Gözlük Bile Kullanmıyor

yazar Kadir Toprakkaya

Gamze Karakulu, kör olmak üzereyken ameliyat edilerek gözlük kullanmasına dahi gerek kalmadan sağlıklı şekilde yaşamaya başladı.

3 yaşından beri gözlük kullanıyordu. Son 4 yıldır da lens kullanmaya başlamıştı. 3 yaşında eksi 8 numara ile başlayan göz numarası -28’e ulaştı. Her gittiği doktor gözünü kaybetme riskinden bahsediyordu. Çünkü korneası da kurumuştu. Doktorlar, “Ümidinizi kesin, numaran 30 olduğunda zaten kör olacaksın” dedi. Ancak pes etmedi. Türkiye’de ameliyat olan yengesi sayesinde Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler’e ulaştı. Eksi 28 derece olan gözlerine mercek takıldı, numarası sıfırlandı. Kör olmaktan kurtuldu. Gözlerinin, sağlıklı bir insanın gözlerinden herhangi bir farkı kalmadı.

“LENSLERİMİ GÖZÜMDE UNUTTUM SANDIM”

Gamze Karakulu yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “3 yaşımdan bugüne kadar hep göz ameliyatı olmanın hayalini kuruyordum. Korneam da kurumuş, zarar görmüştü. Doktorum Op. Dr. Mehmet Söyler, “İstersen hemen ameliyata alabiliriz” dediği an dünyalar benim oldu, duygularımı anlatamam. O kadar sevindim ki… Yıllardır çok sıkıntılar yaşadım. Kuaförüm ve bana kaş aldırmak için müşterilerim geliyordu. Benim görebilmem için çok eğilmem lazım ama müşterilerime de rahatsızlık vermemek için belli etmemeye çalışıyordum. 3 yaşından 15 yaşıma kadar gözlük kullandım. 15 yaşımdan ameliyat olduğum güne kadar da lens kullanıyordum. Ameliyatın ertesi sabahı kalktığımda, “Lenslerimi gözlerimde unutmuşum. Kurudu herhalde” dedim. Koşarak lavaboya gittim. Sonra aklıma ameliyat olduğum geldi. Ama artık hiçbir şey yok gözümde, o kadar güzel bir duygu ki… Rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu. Ameliyat sırasında da sonrasında da hiçbir şey hissetmedim. Her şeye değdi.”

“GÖZLÜĞE İHTİYACI KALMADI”

Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, hastası Gamze Karakulu’nun yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Hastamız çok gençti. Bu rağmen bize geldiğinde her iki gözünde de astigmatla birlikte 30 numaraya yakın miyopsisi vardı. Kontakt lens kullandığı için korneasında; kontakt lens alerjisi ve kontakt lens kullanımına bağlı yoğun bir damarlanması vardı. Daha fazla süre lens kullanabilecek durumda değildi. Çünkü bu tür hastalarda kontakt lens çok kalın oluyor ve ciddi şekilde hastanın canını yakıyor, acıtıyor, kullanamıyor ve tüm bunlara rağmen kaliteli de göremiyor. Biz aynı seansta her iki gözün içerisine mercek koyduk. Merceklerle her iki gözde görme seviyesini yüzde 80’e çıkardık. Ve gözlük numarası sıfıra indi. Hastanın gözlüğe ihtiyacı kalmadı. Görmesi ilerleyen dönemde daha da iyiye doğru gidecek. Bir daha da tekrarlamayacak. Ömür boyu gözlük kullanmayacak.”

Kör Olmak

İlgili Haberler