İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kuzguncuk Sanat, Gustavo Battistessa ve Ricardo Mayona’yı ağırladı

yazar Reha Kadak

Her ay farklı sanat etkinlikleri ve konuklarıyla Kuzguncuk’ta bir sanat merkezi haline gelen Kuzguncuk Sanat, dünyaca ünlü iki Arjantinli sanatçıyı ağırladı. Türkiye’de Tango müziğinin sevilmesinde oldukça etkili iki ismin Kuzguncuk Sanat’taki sahnesi oldukça keyifli geçti.

Dünyaca tanınmış Arjantinli bandoneon sanatçısı Gustavo Battistessa ve ünlü gitarist Ricardo Mayona; uzun zamandır birlikte sahne aldıkları İlhan Çınar ve Ali Öztürk ile Kuzguncuk Sanat’ta sahne aldılar.

Ünlü isimler “Buenos Aires’ten Kuzguncuk’a Bir Tango Yolculuğu” konseriyle İstanbullu müzikseverlerle buluştular ve herkese keyifli bir gece yaşattılar. Dinleyenleri kendilerine hayran bırakan bir konsere imza atan sanatçılar, Kuzguncuk Sanat’tan ve gördükleri ilgiden memnun kaldılar.

Kemanda İlhan Çınar, gitarda Ali Öztürk ve Ricardo Moyano, bandaneonda Gustavo Battistessa ile kurdukları Sanart Tango Ensemble grubu ile konserlerine devam eden isimler, tango müziğini Türkiye’de canlı olarak icra eden çok az sayıdaki gruplardan birisi olarak biliniyor. Grup; tango müziği ve dansı konusundaki geniş bilgi birikimi, tangonun armonik ve ritmik yapısına, stiline ve müzikal özelliklerine sadık kalarak ve geleneksel çalgıları kullanarak icra ettiği müziği ile dikkat çekiyor. Arjantinli ve Türk müzisyenlerden kurulu topluluk; Arjantin tango, milonga ve valslerinin en seçkin örneklerini seslendirdikleri repertuvarlarıyla yoğun ilgi görüyor.

Konser, etkinlik, çocuk ve yetişkin tiyatro oyunlarına devam eden Kuzguncuk Sanat ise farklı deneyimleri sahnesine taşımaya devam ediyor. Kuzguncuk Sanat, ocak ayında Gözde Öney’den, Mahmut Çınar’a, Esen Yayla’ya farklı müzik tarzlarını ortaya koyan isimleri ağırladı. Ocak ayının son etkinliği olarak “Buenos Aires’ten Kuzguncuk’a Bir Tango Yolculuğu” konseriyle İstanbullu sanat ve müzik meraklılarıyla buluşan sanat evi, yeni tiyatro oyunu “Ödül” için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuzguncuk Sanat

GUSTAVO BATTİSTESSA KİMDİR?

1971 yılında Arjantin Buenos Aires’te doğan ve müzik çalışmalarına profesyonel olarak Buenos Aires’te tango müziği ile başlayan oldukça ünlü bir sanatçı olmasının yanı sıra, İstanbul’a gönül veren isimlerden birisi. 2001 yılında konser için bulunduğu İstanbul’a daha sonra Özdener Koyutürk’ün davetiyle tekrar gelen bandoneon sanatçısı, 2007 yılından itibaren İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor. Gustavo Battistessa ayrıca eğitmen kimliğiyle de tanınıyor ve tango müziğinin ülkemizde yaşatılmasına katkı sağlıyor.

RİCARDO MOYANO KİMDİR?

Müziğinde türler ya da sınırlar ötesinde; sürgünler, seyahatler, tesadüfler ve karşılaşmaların tarihini farklı bir tarzda yansıtan Ricardo Moyano, İstanbul’da yaşayan dünyada adından sık sık söz ettiren gitaristlerden birisi. Ünlü Latin gitar ustası yorumuyla Türkiye’de de oldukça çok seviliyor. Ricardo Moyano Istanbul State Symphony Orchestra, Israel Philharmonic Orchestra gibi orkestralarda yer aldı. Almanya’da “Berlin Philharmonic”, İngiltere’de “Shaw Theatre”, Arjantin’de “Teatro San Martín” gibi tiyatrolarda sehneye çıktı. Kerem Görsev ile “Hands and Lips”, Guillermo de la Roca ile “Musica Criolla”, Juan Falu ile “Encuentros y Soledades” gibi şarkıları seslendirdi. “Kara Toprak”, “Efem” ve “Üsküdar” gibi Türk ezgilerinin gitar versiyonuyla tanınan sanatçı İstanbul’da aile ve eğitmenlik hayatına devam ediyor.

İlgili Haberler