İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi Geleceği İnşa Ediyor

yazar Ahmet Doğan

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak belirleyen Lüleburgaz Belediyesi, 2018 yılını ise İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ederek Trakya Bölgesi’nde yaktığı inovasyon kıvılcımını alev topuna dönüştürüyor. İnovasyon, tasarım ve girişimcilik konularında çeşitli projelere imza atan Lüleburgaz Belediyesi, hayata geçirdiği Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) ile global düşünüp global hareket eden inovatif girişimlere hız kazandırıyor. Lüleburgaz Belediyesi tarafından kurulan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER), girişimci ve girişimci adaylarına kapılarını ardına dek aralayarak başarı hedeflerine ulaşmalarına zemin hazırlıyor. Lüleburgaz İnovasyon Merkezi sayesinde girişimlere ücretsiz eğitim ve ofis gibi avantajlar sağlayan Lüleburgaz Belediyesi; küresel girişimcilik network’üne erişim, mentorluk, partnerlik, ortak çalışma alanı ve hızlandırma programları gibi hizmetler de sunuyor.

LİMER çeşitli programları ile girişimleri desteklemeye hazır!
Lüleburgaz Belediyesi tarafından girişimcilik ekosistemini güçlendirme amacıyla kurulan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER), topluma gerek sosyal gerekse ekonomik boyutta fayda sağlayan ürün ve hizmetler sunan girişimcileri ve girişimci adaylarını destekliyor. Yaşanabilir bir dünya için büyük önem taşıyan sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda inovatif çalışmalar yürüten girişimci ve değerli iş fikirlerine sahip girişimci adayları, LİMER sayesinde hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalıyor. Ekibiyle beraber sakin bir ortamda rahatlıkla çalışma imkanı arayan girişimciler, LİMER Camp programıyla çalışmalarına odaklanabiliyorlar. Girişimcilik network’üne dahil olarak ortak paydada buluşabileceği girişimciler ile bağlantı kurmak isteyenleri ise LİMER Nights aktiviteleri bekliyor. Bunun yanı sıra girişimcilik sektörünün önde gelen isimleri de LİMER Talks etkinlikleri kapsamında katılımcılar ile buluşarak değerli tecrübelerini paylaşıyorlar. Girişimciler sektör oyuncuları ile LİMER’de buluşuyor
Farklı yetkinliklere sahip sektör oyuncularından oluşan topluluğu ile girişimleri hızlandırma yolunda kolları sıvayan LİMER kapsamında halihazırda girişimcilik ekosisteminde önemli bir yer edinen isimler, girişimci ve girişimci adaylarına desteklerini sunuyor. Böylelikle girişimcilik yolculuğunda zorluklar ile karşılaşan girişimci ve girişimci adaylarının akıllarındaki soru işaretleri, deneyimli girişimciler tarafından giderilebiliyor. LİMER’in geniş bir yelpazede sıralanan hizmetlerinden faydalanan girişimler arasında ise müşteri, cari hesap ve iş takip programı TR Cari, güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri müşteriler ile buluşturan mobil uygulama eKuaför, şirketleri online üniversite haline getiren faydalı içerik depolama platformu Compuni, mobil uygulama ve online oyuna imza atan Rakarnav Studios, kullanıcıların akaryakıt istasyonları bulmalarını sağlayan navigasyon tabanlı mobil uygulama MazotApp, kişiye özel içtihat bülteni Emsal.co, e-posta servisi asal.io ve eta bulunuyor.

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler