İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Maltepe Belediyesi filosundan 10 milyon kilometre!

yazar Cenay Toprakkaya

Maltepe Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında cenazelerden sosyal faaliyetlere, ücretsiz öğrenci servislerinden ilçedeki kurumların taleplerine varıncaya kadar filosundaki araçlarla 9 bin 343 sefer yaparak, vatandaşların yardımına koştu. Belediye araçları, 2016 yılında 10 milyon 372 bin 170 kilometre yol kat etti.

ÜCRETSİZ ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE BÜYÜK İLGİ…

Belediyenin büyük ilgi gören ücretsiz öğrenci servisi uygulaması, 2016 yılında da devam etti. Servisler, yıl boyunca 108 bin 160 kilometre yol kat etti. Cenaze hizmetleri kapsamında görevlendirilen araçlarla da 582 bin 382 kilometre yol yapılarak, cenazeler topraklarıyla buluşturuldu. Bunun yanı sıra yıl içerisinde spor kulüpleri için 717, engelliler için 1.372, dernekler için 49, sosyal faaliyetler için 563, İlçe Emniyet Müdürlüğü için 415 ve ilçedeki eğitim kurumları içinse 203 kez araç tahsis edildi.

ALİ KILIÇ: İYİ VE KÖTÜ GÜNDE HALKIMIZIN YANINDAYIZ…

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın iyi gününde, kötü gününde yardımına koştuk. Büyük ilgi gören hizmetlerimizden ücretsiz öğrenci servislerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu geçen iki senede görebiliyorum. Bu uygulamamız ve cenaze hizmetlerimiz için tahsis edeceğimiz araçlarla halkımızın daima yanında olacağız. Bu hizmetlerin uygulanmasında emeği geçen emektar şoför arkadaşlarıma ve müdürlük çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Maltepe Belediyesi

İlgili Haberler