İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Maltepe’de 40 yıllık tapu sorunu çözüme kavuştu

yazar Oğulcan Özbüyükkaya

Maltepe’de 1/1000 ölçekli planların kabul edilmesiyle, tapu önündeki son viraj da aşıldı. Maltepe Belediyesi’nin, 1/5000’lik planların onaylanmasının hemen ardından hızlı bir şekilde hazırlayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği 1/1000 ölçekli planlar, İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.

Belediyenin yaklaşık 4,5 senedir yoğun emekler, toplantılar ve tartışmalar eşliğinde hazırladığı planların onaylanmasının ardından, tapu verilmesinin önündeki son engel de kalkmış oldu. Bu kapsamda askıya çıkarılan planlar için bir aylık itiraz süresi bulunuyor. Sonrasında Maltepe Belediyesi, tapuları hak sahiplerine dağıtmaya başlayacak.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Planların kabul edilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç; “Planda emeği geçen başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, İBB bürokratları, İBB meclis üyeleri, belediyemizin bürokrat ve meclis üyeleri ile muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Halkımızın gözü önünde planları hazırladık. Artık sırada tapu ve kentsel dönüşümü gerçekleştirmek kaldı. Daha zorlu bir süreç bizleri bekliyor” dedi. Maltepe’de kötü olan yapı stoku yenilenirken, ‘yerinde dönüşüm’ sağlanacak.

Maltepe

İlgili Haberler