İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Marmaray milyonları taşıdı

yazar Reha Kadak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, “Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray ile bugüne kadar 295 milyonu aşkın yolcu, güven ve konforla kıtalar arasını 4 dakikada geçti.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray ile bugüne kadar 295 milyonu aşkın yolcunun kıtalar arasını güven ve konforla 4 dakikada geçtiğini söyledi.

Bakan Turhan, “Marmaray’ı her geçen yıl daha fazla vatandaşımız tercih ediyor, 2017’ye göre 2018’de 3,5 milyon yolcu artışı var.” dedi.

Turhan, Marmaray’ın hizmete girmesinin 5. yılı dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen ve 29 Ekim 2013’te hizmete alınan Marmaray ile bugüne kadar 295 milyonu aşkın yolcunun, Asya ile Avrupa kıtaları arasında güven ve konforla 4 dakikada seyahat ettiğini belirtti.

Bir seferde bin 637 kişi taşıyabilen 5 vagondan oluşan setlerle günde karşılıklı olarak 333 sefer yapılan Marmaray’da yoğun günlerde taşınan yolcu sayısının 220 bine ulaştığını anlatan Turhan, Marmaray’ın sadece İstanbul’un şehir içi toplu ulaşımına değil, çevrenin korunmasına ve trafik kazalarının azaltılmasına da büyük katkı sağladığına işaret etti.

İlgili Haberler