İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Medicana International İstanbul, Sadettin Saran’ı ağırladı

yazar Kadir Toprakkaya

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Yaşam Dergisi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ve toplumun önde gelen isimlerinin ağırlandığı “Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar” etkinliği, bu ay Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ı ağırladı.

Medicana International Hastanesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, ünlü iş adamının yanı sıra Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, Prof. Dr. Necmettin Kutlu, hastane yöneticileri, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı. Sağlık hizmetinin yanında Beylikdüzü sakinlerine, hastalara ve refakatçilerine moral vermek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlik, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Katılımcılara kendi yaşam öyküsünden örnekler veren ve gençlere tavsiyelerde bulunan Sadettin Saran, annelere de seslenerek, çocuklarını üniversite sınavı zamanında spordan alıkoymamaları konusunda uyarılarda bulundu.

SADETTİN SARAN: HAYAT BİR ZAMAN YÖNETİMİDİR…

Medicana International İstanbul Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte Saran, kendi öyküsünden örnekler vererek şunları söyledi: ”Sanat, müzik ve resim yapma gibi kabiliyetim yoktu. Ben hedeflerimi gerçekleştirdim. Ben yaptım, siz de yaparsınız. Kimsenin sizin hayallerinizi kırmasına müsaade etmeyin. Burada annelere bir mesaj vermek istiyorum; üniversite sınavı zamanı geldiğinde anneler, çocuklara sporu bıraktırıyor. Sadece derslerinize konsantre olun diyor. Ben bunu çok yanlış buluyorum. Çocuğumuzu hayata böyle alıştıramayız, bu doğru değil. Hayat bir zaman yönetimidir. Önceliklerini belirlemek önemli. Annenizle, babanızla, eşinizle ilgileniyorsunuz, kendinize de zaman ayıracaksınız. Bunların hepsi zaman yönetimi. O yüzden çocukları genç yaşta bunlara alıştırmak lazım. Her şeyi zamanında iyi yapabilmeyi, nerede nasıl fedakarlık yapılması gerektiğini öğrenmeleri gerek.”

MERDİVENDEN ÇIKARKEN AKITMADIĞIN TER, İNERKEN GÖZYAŞI OLARAK DÖNER…

Ünlü iş adamı Sadettin Saran, ayrıca gençlere şu nasihatlerde bulundu: ”Başarınızı ona ulaşmak için nelerden vazgeçtiğinizle yargılayın. Başarıya giden bir asansör olmadığını ve tırmanmak gerektiğini unutmayın. Merdivenden çıkarken akıtmadığın ter, inerken gözyaşı olarak döner. Hayatı gereğinden fazla ciddiye almayın. Geniş ve rahat olun. Ölümün dışında hiçbir şey göründüğü kadar önemli ve acil değildir. Düştüğümüzde değil, pes ettiğimizde kaybederiz.”

PROF. DR. NECMETTİN KUTLU: HASTALARIMIZIN SOSYAL YÖNÜYLE DE İLGİLİYİZ…

‘Medicana International İstanbul Hastanesi ile Yaşam Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar” projesinin yaşamın farklı alanlarına dokunan, sosyal bir proje olduğunu belirten Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu ise; ”Hastane grubu olarak sadece hastalarımızın tedavi yönüyle değil, aynı zamanda sosyal yönüyle de ilgiliyiz. Onlarla her açıdan bütün olmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle değişik zamanlarda ülkemizin yetiştirdiği nadide insanları konuk edip, hastalarımız ve misafirlerimizle buluşturup, bir söyleşi yapıyoruz. Paylaşımı, insanlarla buluşturan şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Sadettin Saran, Türkiye çapında tanınmış ve önemli bir kişilik. Yurt dışında önemli başarılarıyla kendisini kanıtlamış bir kişi. Kendisini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Medicana International

İlgili Haberler