İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

:mentalKLINIK Avrupa’nın üç başkentinde sergi açıyor

yazar Reha Kadak

:mentalKLINIK sanatçı ikilisi Yasemin Baydar ve Birol Demir’in eserleri; Brüksel, Viyana ve Belgrad’da eş zamanlı açılan üç ayrı sergi çalışmasıyla sanatseverlerle buluşuyor.

Birçok malzeme ve formu birlikte kullanan sanatçıların eserleri; tezatlar, paradokslar ve kara mizah içeriyor. Eserleriyle günlük yaşamlarımızı tanımlayan görünmez politikalar ve hızlandırılmış kapitalist düzene göndermeler yapan Yasemin Baydar ve Birol Demir, 1998 yılında kurdukları :mentalKLINIK’te deneysel bir yaklaşımla sürükleyici yerleştirmeler ve heykeller üretiyor.

BRÜKSEL’DE KİŞİSEL SERGİ

:mentalKLINIK’in, Brüksel’deki ilk kişisel sergisi ‘Obnoxiously Happy’*, Jerome Sans küratörlüğünde, 7 Eylül’de açıldı ve 8 Aralık’a kadar La Patinoire Royale / Galerie Valérie Bach’ta sanatseverleri ağırlayacak.:mentalKLINIK’in 15 yıllık faaliyetlerini retrospektif yerine introspektif bakış açısıyla birleştiren sergi, sınırları sürekli olarak bulanıklaştıran çok yönlü yaklaşımıyla semptomatik bir seçki sunuyor.

2012’de renove edilmesinin öncesinde kraliyet paten pisti olarak faaliyet gören La Patinoire Royale’in 2000 metrekarelik mekanını :mentalKLINIK deneyim alanına dönüştüren ikili, basının yanı sıra Brussels Art Weekend döneminde şehirdeki sanat gündeminin odağı oldu.

:mentalKLINIK’in külliyatı, eğlenceli göründüğü kadar, aynı zamanda şiddetli, aşındırıcı ve yaşadığımız dünyayı sorgulayan işlerden oluşuyor. Kimlik, tarih ve hafıza temalarından sakınan eserleri, zamana dayalı enstalasyonlardan, heykel ve nesnelere dayanan kategorizasyona karşı gelen farklı yapıtlardan oluşuyor.

Sergi

İlgili Haberler