İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Meteoroloji’den Uyarı: Kar Geri Geliyor

yazar Kadir Toprakkaya

 

Son günlerde bahardan kalma havanın tadını çıkartan İstanbullulara kötü haber meteorolojiden geldi. Geçtiğimiz ay hayatı kabusa çeviren kar yağışı, hafta sonuyla birlikte geri geliyor.

 

Meteorolojiden alınan verilere göre, geçtiğimiz hafta yükselen hava sıcaklıkları yeniden mevsim normallerine dönmeye başlıyor. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak yağışın etkili olması beklenirken, hafta sonu ise kar geliyor.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ SICAKLIK DÜŞECEK  

Pazartesi gününü parçalı bulutlu geçirecek olan İstanbul, Salı gününü sağanak yağışla karşılayacak. Sıcaklık Çarşamba gününden itibaren düşmeye başlarken, Cumartesi günü ise yurt genelinde yeni bir yağış sistemi etkili olacak. İstanbul’da Cumartesi günü karla karışık yağmur, Pazar günü ise yoğun kar yağışı gerçekleşmesi bekleniyor.

 

ÖNLEM ALMAYI UNUTMAYIN!

Pazar günü yoğunlaşacak olan kar yağışının İstanbul’da bir hayli etkili olacağı tahmin ediliyor ve trafiğe çıkan vatandaşların her türlü tedbiri elden bırakmaması öneriliyor. Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, beş ilimiz de çığ tehlikesi altında. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman’daki eğimli arazilerin çığ oluşumuna sebebiyet verebileceğini açıklayan uzmanlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

İlgili Haberler