İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Mevlüt Uysal: İstanbul’un Paris’ten eksiği yok

yazar Cenay Toprakkaya

15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan Turizm Haftası’nın açılışı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı açılışta; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, İstanbul İl Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, turizm sektörünün önde gelen isimleri, çok sayıda yerli ve yabancı misafir hazır bulundu.

Turizm Haftası’nın açılışında konuşan Başkan Mevlüt Uysal, İstanbul’un turizm kapasitesi olarak diğer ülkelerle karşılaştırıldığında 35-40 milyon arasında turisti misafir edebileceğini söyledi. İstanbul’un Paris’ten eksiği olmadığını, hatta fazlası olduğunu kaydeden Uysal; “İstanbul’un Paris’ten daha az turist almasının sebebi kendinden değil, bizden kaynaklanıyor. Yöneticiler olarak bizlerin, turizmi meslek edinmiş kişilerin ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın yapması gerekenler var” dedi.

Mevlüt Uysal

TURİZM ADINA GEREKEN TÜM ADIMLAR ATILACAK

Türkiye’nin turizmin her dalını bünyesinde barındırdığını ve bu yönüyle dünyada iyi bir konumda olduğunu anlatan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Deniz ve güneş turizmi açısından baktığımızda dünyada en iyi noktada olan ülkelerden biriyiz. Kültür açısından da çok güçlü olmamıza rağmen, diğer ülkelerle yarışır hale gelemedik. Geçtiğimiz günlerde turizm sektörünün önde gelenleriyle bir toplantı yaptık. Bundan sonra çalışmalarımızı çok daha yoğunlaştırarak devam edeceğiz. Turizm adına İBB olarak atmamız gereken adımları atacağız. Bu kadar önemli ve tarihi bir yarımadaya sahipken bunu dünyaya nasıl sunamıyor, nasıl tanıtamıyoruz buna bir bakmamız gerekiyor.

İSTANBUL, BİR PIRLANTA GİBİ ELİMİZDE

Turizm Haftası ile birlikte İstanbul’a bir canlılık geleceğini, bu canlılığın bütün bir yıl sürmesini temenni ediyorum. İstanbul gibi çok değerli bir pırlanta elimizde duruyor. Ama biz bunu dünyaya iyi sunamıyoruz. İnşallah, İstanbul’u hak ettiği noktalara getirebiliriz. İdarecilere, İstanbul’daki yatırımcılara ve vatandaşlarımıza ciddi görevler düşüyor. Gelen bir turiste, evimize gelen bir misafir olarak aynı muameleyi göstermemiz gerekiyor. Şahsen memleketimiz Alanya’da bu hızlı bir şekilde gelişti. Yolda gördükleri bir turiste evlerine gelmiş bir misafir gibi davranıyorlar. Çünkü oranın ekonomisi turizm üzerine. Bu konuda hızlı bir dönüşüm geçirdi. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde inşallah İstanbul’un turizm potansiyelini 4 kat arttırmayı düşünüyoruz. Hesap çok basit. Kalma süresini iki katına, gelen turist sayısını da iki katına çıkardığımızda hedeflediğimiz rakama ulaşmış olacağız.”

VALİ ŞAHİN: İSTANBUL, ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ…

Turizm Haftası açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, megakentte birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da çok ciddi yatırımlar olduğunu ifade ederek; “Bakanlığımız, valiliğimiz, belediyemiz ve diğer kurumlarımız, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için ciddi emek harcıyorlar. İstanbul’da her medeniyetten izler bulunuyor ve bu izlerin yaşatılıyor. İstanbul, adeta açık hava müzesi. Her kültürden izlerin bulunabileceği bir şehir. Bunu biz söylemiyoruz, yabancılar söylüyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler