İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı

yazar Reha Kadak

Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Münir Özkul için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Hayatını kaybeden Türk sinemasının usta isimlerinden Özkul, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçının kızı Güner Özkul, törende yaptığı konuşmada babasının hastalığı ve vefatının sonrasındaki süreçte verdikleri destekten ötürü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur’a ve tüm soranlara teşekkür etti. Törenin yapıldığı salona ilk kez 40 yıl önce geldiğini söyleyen Özkul, şöyle konuştu:

Münir Özkul

GÜNER ÖZKUL: BİZ BİR AİLEYİZ, GÜZEL BİR AİLEYİZ…

“1978’de babamı izlemek için geldim. Daha sonrasında oyun izlemek dışında birçok sevdiğimiz büyüğümüzü uğurlamak için hem kendi adıma hem de artık gelemediği için babam adına geldim. Şimdi kısmet birlikte gelmekmiş. Babamın orada yatması, benim de onu uğurlamam için kürsüde konuşmam içinmiş. Bana ‘Aile adına sen konuş’ dediler. O hepimizin babasıydı. O zaman hepimiz bir aileyiz. Biz bir aileyiz. Güzel bir aileyiz. Size onun sanatçı kişiliği, büyüklüğü hakkında, bu milleti birleştirmek ve ortak payda oluşturma konusunda nasıl önemli biri olduğu hakkında ne söyleyebilirim ki… Hepsini benden iyi biliyorsunuz.”

TEŞVİKİYE CAMİİ’NDE CENAZE NAMAZI KILINDI…

Sanatçının cenazesi, Hababam Sınıfı ve Gülen Gözler filmleriyle tiyatro oyunlarından kısa görüntülerin de sunulduğu törenin ardından alkışlar eşliğinde Teşvikiye Camii’ne uğurlandı. Teşvikiye Camisi’nde taziyeleri, Münir Özkul’un kızı Güner Özkul ve eski eşi Suna Selen kabul etti. Münir Özkul’un Türk bayrağına sarılı naaşı, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki tören ve Teşvikiye Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Bakırköy Mezarlığı’na getirildi. Seyircilerin aklında ve gönlünde “Mahmut Hoca”, “Yaşar Usta” ve “Turşucu Kazım” rolleriyle yer eden Münir Özkul’un cenazesi, Bakırköy Mezarlığı’nda dualar eşliğinde toprağa verildi. Bakırköy Mezarlığı’na, Özkul’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da geldi.

İlgili Haberler