İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Müslüm, rekora koşuyor

yazar Ahmet Doğan

Müslüm Gürses’in gerçek hayatının konu edinildiği Müslüm filimi rekora koşuyor. Ayla filminin yapımcısından çıkan film, taraflı tarafsız herkesten tam not aldı. Müslümseverler ise filme büyük ilgi gösteriyorlar.

MÜSLÜM FİLMİ 5 MİLYONU GEÇTİ
2018’in en çok izlenen yapımı olan Müslüm filmi, 1989’dan günümüze en çok izlenen filmler arasında da 8. sıraya yerleşti.

Müslüm filmi 5 milyonu geçti

Müslüm Gürses’in gerçek yaşam hikayesini sinemaya uyarlayan “Müslüm” filmi, bir ayda 5 milyon 56 bin izleyiciye ulaştı.

YILIN EN ÇOK İZLENEN YAPIMI OLDU

Box Office Türkiye’den derlenen bilgilere göre, yönetmenliğini Can Ulkay ile “Ketche” ismiyle tanınan Hakan Kırvavaç’ın üstlendiği filmden elde edilen hasılat ise 67 milyon liraya ulaştı. İzleyicinin yoğun ilgi gösterdiği film, 2018’in en çok izlenen yapımı olurken, 1989’dan günümüze en çok izlenen filmler arasında ise 8. sıraya yerleşti.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ İSİMLER

Senaryosunu Hakan Günday ile Gürhan Özçiftçi’nin kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Martin Szecsanov, kurgusunu ise Mustafa Presheva yaptı.

GÜRSES’İN ÇOCUKLUĞUNU ŞAHİN KENDİRCİ OYNUYOR

Gürses’in çocukluğunu Şahin Kendirci’nin canlandırdığı yapımda, Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Taner Ölmez, Erkan Avcı, Turgut Tuncalp ve Caner Kurtaran da rol aldı.

TİMUÇİN ESEN’E TAM NOT

Müslüm filmi, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken sinema eleştirmenleri Timuçin Esen’in performansını ‘takdire şayan’ olarak görüyor. Kimi sinema eleştirmenleri Timuçin Esen’in adeta bir oyunculuk resitali sunduğunu ifade ediyor.

FİLME ELEŞTİRİLER DE ART ARDA GELİYOR

Filimde en çok eleştirilen konuların başında “neden Müslüm Gürses’in kendi sesinden bir şarkıyı en azından seslendirmediği konusu” oldu. Filmin yapımcısı, bu tür biyografik filmlerde sanatçının kendi sesinin dünya sinemalarında da kullanılmadığını ifade etti. Eleştirilerin bir diğer boyutu ise, ‘Müslüm Gürses’in kendi sesi kullanılsaydı telif verileceği’ yönündeydi. Buna da açıklık getiren yapımcılar, bu kadar ciddi bir projede telif konusunun en son konuşulacak konulardan biri olduğunu ifade ederek bu tür eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kimi çevreler Müslüm filminin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu tür projelere örnek olarak gösterileceğini de vurguluyorlar. Başarılı bir yapım ve mükemmel bir oyunculukla Müslüm Gürses gibi eşine az rastlanır bir ustanın hayatı birleşince ortaya muazzam bir sinema çıkıyor. Hala izlemeyenlere biz de şiddetle tavsiye ediyoruz.

AHMET DOĞAN/HABERİSTANBUL

 

 

İlgili Haberler