İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Nazım Hikmet, Kadıköy’de anılacak

yazar Reha Kadak

Usta şairimiz Nazım Hikmet, ölümünün 55. yılında Göztepe Özgürlük Parkı Anfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikle anılacak.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından 3 Haziran Pazar günü 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programa yoğun ilgi gösterilmesi beklenirken; konserler, tiyatro gösterimi, dans gösterisi ve şiir korosunun yer alacağı etkinliğin katılımcıları ise şöyle: Enver Aysever, Levent Üzümcü, Dengin Ceyhan, Orhan Aydın, Metin Coşkun, Emin İgüs, Ezgi Zaman, Nazım Sahne.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), anma programına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Nazım Hikmet ile aynı tarafta olmanın, aynı nehirde akmanın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlamak, müthiş bir bahtiyarlıkla bu düzeni değiştireceğimize dair umudumuzu paylaşmak için bu davet bizim… Her dilde söylendiğinde büyük bir gönül ferahlığıyla aynı şeyi anlamanın, aynı şeyi hissetmenin nedeni ne olabilir? Memleket sevgisinin böylesine dolaysız ve samimi dizeler ile dile gelmesi mi? Hepimize iyi gelen, umudumuzu tazeleyen, memleketimize olan sorumluluğumuzu hatırlatan iyimser bir kararlılık belki de…

NAZIM HİKMET, MEMLEKET!

Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından itibaren, gideni ve gelmekte olanı bu kadar berrak gören ve ifade edebilen kaç örgütlü aydın vardır? Zor yılların, baskıların ve hapislerin bir gün bile memleketinden vazgeçiremediği yürekli komünist şair Nazım Hikmet’in peşi sıra yürümekten başka seçeneği olmayanların 15 yıl önce kurduğu NHKM olarak, bu yıl da sizleri 3 Haziran’da ‘Bu memleket bizim!’ diye gönül rahatlığıyla haykırmaya çağırıyoruz.”

Nazım Hikmet

İlgili Haberler