İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Nurseli İdiz, yeniden tiyatro sahnesinde

yazar Reha Kadak

Ekran ve tiyatrodan uzak kalan ünlü oyuncu Nurseli İdiz, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenen “Şen Makas” oyunuyla, geçtiğimiz cumartesi akşamı izleyicilerin karşısına çıktı.

Uzun bir aradan sonra tiyatroda sahne alan usta oyuncu, sağlık sorunları nedeniyle kadrodan ayrılan Melek Baykal’ın yerine kısa bir zaman içinde hazırlandığı rolde, güzelliğine ve bakımına düşkün sosyetik dul bir kadını canlandırıyor. Trump Kültür ve Merkezi’nde sahnelendikten sonra turneye çıkacak olan Nurseli İdiz’li “Şen Makas”ı izlemek için Prof. Orhan Kural ile manken oyuncu Şebnem Schaefer birlikte geldiler. Oyunun yönetmeni Nedim Saban kendileriyle özel olarak ilgilendi. Salonu dolduran seyircilerin coşkulu alkışlarından sonra kuliste de oyuncuların keyfi yerindeydi.

Oyunda işlenen cinayet, seyircilerin de katılımıyla sorgulanarak ve sosyal medya yardımıyla çözülmeye çalışılıyor. Her oyun farklı bir sonla bitiyor ve oyunun sonu her gece farklı oynanıyor. Seyircinin katılımıyla ile gerçekleşen eğlenceli interaktif komedi oyunu “Şen Makas”, Amerikan Tiyatro Tarihi’nde en uzun süreli oynanan oyun olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçti. Dünyada Charlie Chaplin Komedi Ödülü’nü alan tek oyun olan “Şen Makas”, 35 yıldır Boston ve Washington’da aralıksız olarak perde açıyor. Tiyatrokare’nin yıllar önce Türkiye’ye getirdiği oyunun yeni versiyonu Nedim Saban tarafından yorumlandı ve Şubat 2018’de Schwarzkopf Professional’ın ana sponsorluğunda perde açtı. Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı yeni versiyonda Nurseli İdiz, Veysel Diker, Cem Güler, Müge Kement, Özgür Yetkinoğlu rol alıyor. Ünlü sunucu Jess Molho ise oyunun gidişatını yönlendiren bir komiser yardımcısını canlandırıyor

“Şen Makas” oyunu, sezon açılıştan sonra kısa bir süre içinde Edirne’den, Diyarbakır’a kadar uzanan turneyi gerçekleştirecek. Anadolu’nun bir çok şehrinde oynanacak olan Şen Makas Ekim’in son haftası yollarda olacak.

Nurseli İdiz

İlgili Haberler