İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ödüllü Sarı Sıcak filmi Maltepeli sinemaseverlerle buluştu

yazar Reha Kadak

İstanbul Film Festivali’nden “En İyi Film” dahil dört ödül birden kazanan, uluslararası prömiyerini yaptığı Moskova Uluslararası Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ödülüyle dönen “Sarı Sıcak” filminin gösterimi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yönetmenliğini ve senaryosunu Fikret Reyhan’ın üstlendiği 2017 yapımı filmde, kendilerine ait tarlalarında geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin, farklı bir gelecek hayali kuran ve kaderini kendi ellerine almaya çalışan oğulları İbrahim’in hikâyesine yer verildi. Filmde, Aytaç Usun, Mehmet Özgür, Gökhan Şimşek, Cem Zeynel Kılıç, Tarık Köksal, Akan Atakan ve Seher Çuhadar rol aldı. Film gösteriminin ardından Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, yönetmen Fikret Reyhan ile keyifli bir sinema sohbeti gerçekleştirdi.

Bir kaç kısa film ve belgesel deneyimden sonra filmi çekmeye karar verdiğini ifade eden Reyhan, “Senaryo içimize sinince, yapımcımızla bakanlığa başvurduk. Destek çıkınca da hazırlıklara başladık. Uzun bir hazırlık sürecinden sonra filmimizi, dört haftada Mersin’de çektik. Filmi, çocukluğumun geçtiği mekanlarda canlandırdık. Gerçek bir dünya yaratmak ve o yöreden gerçek insanlarla çalışmak istedik. İki, üç profesyonel dışında herkes amatördü. İlk defa kamera karşısına geçmiş insanlardı. ‘Sarı Sıcak’ ismini aslen Çukurova’da fakirliği, bunaltıcı sıcakları betimleyen bir deyim olduğu için seçtim” dedi.

Sarı Sıcak

Sarı Sıcak

İlgili Haberler