İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Öğrenciler “Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum” Dedi

yazar Kadir Toprakkaya

AYEDAŞ’ın Projesi kapsamında, 25 ve 26 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da yaklaşık 1.600 öğrenci “Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!” dedi.

AYEDAŞ, enerji kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasını desteklemek amacıyla 2010 yılından beri düzenlediği “Enerjimi Koruyorum” Projesi ile ilkokul çağındaki öğrenciler arasında enerji tasarrufunun önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

KÜMESİN YILDIZLARI OYUNU SERGİLENDİ…

AYEDAŞ, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatmaya devam ediyor. “Enerjimi Koruyorum” Projesi kapsamında, 7-11 yaş grubu ilkokul öğrencileri bu yıl “Küsmesin Yıldızlar” isimli tiyatro oyunu ile enerji kaynaklarını kullanırken nasıl tasarruf edebileceklerine dair bilgi edindiler.

AYEDAŞ çalışanlarının gönüllülük esasıyla oluşturduğu “Enerjik Gönül”ler kapsamında 16 gönüllü çalışanının da rol aldığı, 25 ve 26 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen tiyatro gösterilerini toplamda 1.600 öğrenci izledi.

“Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!” sloganı ile 2010 yılından bu yana devam eden Proje kapsamında bugüne kadar 330 gönüllü çalışanın verdiği eğitimler ile 550 okulda 250 binden fazla ilkokul öğrencisi enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda bilgilendirildi.

“Enerjimi Koruyorum” Projesi 2018 yılında dünyanın en önemli sosyal sorumluluk ödül programlarından olan ve “Kalbi Olan Şirketler” sloganıyla düzenlenen International CSR Excellence Awards “En İyi Enerji Yönetimi Ödülü”nün yanı sıra, yine 2018 yılında “Altın Pusula Ödülü”ne layık görülmüştür.

İlgili Haberler