İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Okay Temiz ile 15. “Ritmin Günü” Doğaya Saygı Konseri bugün İBB CRR’de

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey (CRR)Konser Salonu’nda Şubat ayı etkinlikleri kapsamında 15. “Ritmin Günü” Doğaya Saygı Konseri 11 Şubat Pazar günü saat 20.00’de dinleyicilerle buluşacak. Konser, Okay Temiz’in yönetiminde, uluslararası sanatçı topluluğu tarafından zengin bir repertuar ile verilecek.

AMAÇ KÜRESEL YOK OLUŞA DİKKAT ÇEKMEK

Konserde doğanın değişimini müzik ve metinle anlatmaya çalışacak olan Okay Temiz’e, dünyaca ünlü Sibiryalı Rus ağız harb sanatçısı Olena Uutai ile Senegalli davulcu Yamar Thiam (tama, dans) başta olmak üzere Finlandiyalı Tom Temiz (keyboard), Senegalli Seck Babacar (djembe, zabar, tama), Senegalli Sara Mbaye Aminata (dans), Gineli Diabate Kandioura (balafon), Malili Muhamed Ali Diallo (kora), Senegalli Saliou Sene (doum doum) ve Andreas Metzeler (bass) eşlik edecek.

Doğanın küresel yok oluşuna dikkat çekerek doğanın sesi olmayı amaçlayan Temiz’in konser grubunda ayrıca 25 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi üyeleri ile Çağdaş Oruç (saksafon), Ahmet Özden (zurna), Rüstem Çenbeli (asma davul, darbuka), Burcu Karadağ (ney) ve Tolga Ünaldı (ney, didgeridoo) gibi ülkemizin önemli müzisyenleri de yer alacak.

“Ritmin Günü” konser dizisi kapsamında Okay Temiz şimdiye kadar “Dünya Ritimleri”, “Ustalar Buluşması”, “Kadına Şiddet”, “Küresel Isınma” ve “Su” gibi farklı konseptlerde konserler gerçekleştirdi.

Konser biletleri 25 TL ve 15 TL olarak İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu gişesinden ve Biletix’ten temin edilebilir.

İlgili Haberler