İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Perdeler, meme kanseri farkındalığı için açılıyor

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Derneği, üyesi Ayşe Alagöz tarafından kaleme alınan ve kahramanı meme kanseri olan “Gülbahar” oyunuyla seyircilere eğlenceli dakikalar yaşatırken, meme kanserine de dikkat çekiyor. Atasay’ın da sponsor olarak destek verdiği oyun, 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20:30’da, Yaşar Kemal Kültür Merkezi – Maslak’ta İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Ülkemizde her sekiz kadından birinde meme kanserine rastlanıyor. Gülbahar da bu kadınlardan biri. 1970’li yılların İstanbul’unda, sıcak komşuluk ilişkilerinin sürdüğü bir mahallede geçen oyunda kadın kahramanlar ön planda. Gülbahar, bir yandan ülkemizin sahip olduğu kültürel çeşitliliği, bu zenginlikten kaynaklanan hoşgörü ortamını sahneye taşırken, giderek daha fazla kadın için bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine dikkat çekiyor.

AYŞE ALAGÖZ: SAHİP OLDUĞUMUZ ÇOK RENKLİLİK, EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ…

Tamamı gönüllülük ruhuyla gerçekleştirilen proje Elif Dörter’in direktörlüğünde, Berrin Kulya Balkanlar’ın da yönetmenliğinde hayata geçiriliyor. Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında çeşitli projeler gerçekleştiren ve Pembe İzler Derneği üyesi olarak da başarılı işlere imza atan Ayşe Alagöz; “Gülbahar,meme kanserini merkezine alırken, iletişim araçları çok gelişmiş olsa da birbirimize temas etmenin muhteşemliğini ortaya koyan bir oyun. Farklılıklarımıza rağmen birlikte yaşamanın güzelliği ve sahip olduğumuz çok renklilik, aslında bizim en büyük zenginliğimiz. Başımıza ne gelirse gelsin bu zenginlik, her zaman çözüm yolu bulmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

ARZU KARATAŞ: AMACIMIZ YALNIZCA KADINLARA DEĞİL, KADININ HAYATINDA OLAN HERKESE SESLENMEK…

Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş da dernek olarak böyle bir projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Meme kanserinde erken tanı ve düzenli kontrolün önemini ne kadar anlatabilirsek, o kadar iyi. Biz de dernek olarak sanatın kalbe de dokunan gücünü kullanarak yalnızca kadınlara değil, kadının hayatında olan herkese seslenmek, bilgi vermek ve farkındalığını arttırmak istiyoruz. Ama umudumuzu ve neşemizi, hayata bağlanma gücümüzü arttırarak” dedi.

meme kanseri

PEMBE İZLER DERNEĞİ HAKKINDA…

2014’te kurulan Pembe İzler Derneği, meme kanseri başta olmak üzere tüm kadın kanserleri konusunda toplumu bilinçlendirme ve maddi yetersizliği olan hastalara teşhis ve tedavide destek verme amacını taşıyor. Başka bir deyişle dernek, bu çok önemli mücadelede hastanın ve hasta yakınlarının omzundaki el olmayı hedefliyor. Pembe İzler, doğruyu anlatarak ve uygulayarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bunun içinden birbirinden farklı, nitelikli ve kapsamlı projeler hazırlıyor. Dernek, kadın kanserleri ile savaşan kadınların tedavi sürecinde ve sonrasında en önemli destekçisi olup, hastalığa yakalanmış kadınların hastalıktan ve sonrasından korkmayan güçlü kadınlar olarak hayatlarını sürdürmelerini amaçlıyor.

İlgili Haberler