İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Portekizli Fado Sanatçısı Cristina Branco, 20 Ekim’de CRR’de

yazar Kadir Toprakkaya

Yeni albümlerinden ve 20 yılı aşan müzikal yolculuğunun en sevilen şarkılarından oluşan bir repertuvarla İstanbullu hayranlarıyla buluşacak Cristina Branco, 20 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olacak.

Eleştirmenler tarafından tıpkı Amália Rodrigues’in bir şarkısının sözlerinde de olduğu gibi “Fado’yu yaşıyor ve Fado ile nefes alıyor” şeklinde övgüyle söz edilen Cristina Branco, Portekiz geleneksel müziğini hem kendi ülkesinin hem de dünyaca ünlü şairlerin sözleriyle buluşturarak Fado’ya yeni bir kapı açıyor.

Ünlü Hollandalı şair Slauerhoff’un ve Shakespeare’in birçok şiirini Fado ile bir araya getiren Branco, Fado’dan çoğunlukla beklenen acı, hasret ve çaresizlik şarkıları yerine hayattan keyif alan şarkılara imza atıyor.

Son yıllarda Portekiz müziğinde daha çağdaş tınılara yönelen Cristina Branco, 2016 yılında Menina, 2018 yılında Branco albümlerini müzikseverlerle buluşturdu.

Son zamanlardaki en büyük heyecanlarından biri de yazmak olan Cristina Branco, alkali beslenme üzerine “RoadCook” isimli bir de kitap yayımladı.

İlgili Haberler